Hjärtat och dess betydelse

Skrivet i juni -15 men inte publicerat tidigare.

Varför pratar människor jämt om hjärtat när det gäller kärlek? Vad är det hos oss som egentligen är detta ”hjärta”?

Jag har upplevt det såkallade ”heartbreak” ett par gånger. Båda gångerna har någon närstående svikit mig så pass att det smärtat mig fysiskt. Hur i hela världen kan känslor göra något sådant?
Som en så inbiten troende av vetenskap förstår jag att det inte finns ett skit i hjärtat som förorsakar känslor som vänder hela världen upp och ner. Men när min hjärna säger en sak, och är benhård med den, vad är det då som kan motsätta sig det så mycket att hjärnan inte har en chans?
Det gör mig arg, frustrerad, jag borde ha kontroll men tydligen kan kärleken och vad det nu är totalt haverera hela mitt till synes välorganiserade liv. 
Egentligen önskar jag att han lämnat mig. Eller att han varit otrogen. Då hade jag kunnat vara förbannad och hata. Men han finns där någonstans i världen och jag vet att vi skulle vara tillsammans om jag bara sa det. Vad är det som får mig att inte kunna? Han fanns inte här när jag behövde honom som mest. Han visste att jag behövde honom men han sa nej.  Och det sveket kan jag inte förlåta. En gång till. 
Allt stämmer så väl. Han har allt. Men han sa nej. Jag försöker övertyga mig själv att förlåta honom, att se till allt det goda. Det går bara inte. Och jag vill verkligen veta vad som kan orsaka detta.
Det gör så jävla ont och samtidigt tror jag inte att jag kan se på honom på samma sätt igen. Jag saknar honom inte, bara det vi hade. Det är slut och jag vet att vad jag än gör så kan jag inte ändra på det. Fy fan.