Sexualitet och prostitution

I bland funderar jag på hur det vore att vara asexuell. På riktigt. Att faktiskt inte känna någon sexuell dragning. Gör det livet som singel enklare? I en relation kan jag däremot tänka mig att det skulle göra allt mycket, mycket svårare.

För några år sedan upplevde jag en period av ”ensam sexualitet” (eller vad man ska kalla det) då jag under flera månader höll mig för mig själv. Inga krogragg, inga betalda möten, inga romanser. Med risk för att vara obekväm så lärde jag mig under den här tiden att könshår kan växa sig längre än jag trott…
Det var befriande att inte ha någon att bevisa något för, sexuellt. Det var min första och hittills sista ”asexuella period” och hur eller varför den uppstod vet jag inte men den var nyttig.

Innan detta har jag sedan barnsben varit enormt sexuell. Jag lärde mig en bra bit innan tonåren hur jag kunde ge mig själv orgasm,var experimentiell redan i 15-årsåldern och skulle idag våga kalla mig erfaren på de mest obskyra sexlekarna trots min relativt ringa ålder.

Var kommer människors så olika sexuella drag ifrån?

Mina föräldrar var aldrig fördömande inför min eller mina syskons sexualitet. Min mamma frågade om jag och min första pojkvän använde skydd (PINIGT!!) och det var det. Vi fick vara ifred på våra rum, man knackade alltid på dörren och PDAs var inget problem.
De var också på resor under somrarna som gav mig, min kille och diverse andra möjligheten att leva ut alla möjliga begär i en ordnad miljö. Om de visste, eller åtminstone anade/räknade med, vad som hände i deras hus…

Vad fick mig att kunna ligga med relativt okända människor mot betalning när det för många är det vidrigaste de kan tänka sig? Varför ser jag dessa upplevelser som nyttiga, roliga och utvecklande när vissa hatar sig själva över ett sådant val? Hur kan min sexualitet ha gynnats av prostitution och är precis lika stark nu som alltid ”trots” att jag gjort en hel del skumma saker i utbyte mot pengar?
Jag blir verkligen inte klok på detta och tyvärr kommer jag nog aldrig få chansen att nörda ner mig i massvis med data och statistik då det inte är något samhället vill eller kan sammanställa.
Min viktigaste fråga är och kommer alltid vara hur vi tillsammans kan hjälpa de som mår dåligt av sexarbete och stärka och stötta de som vill göra det. Skulle vi se till alla olika sexarbetare, det finns förstås inte bara de två grupper jag nämnde, så skulle vi kunna rikta punktinsatser där de verkligen behövs.
Så länge vi ser alla sexarbetare som lika mycket offer kan vi inte pinpointa de som faktiskt är offer!
Det är så sjukt att man i Sverige kan generalisera vissa grupper så besinningslöst och andra inte alls. Är alla muslimer terrorister? Är alla sexsäljare offer? Same shit.

Jag är ingen expert på trafficking eller prostitution där sexarbetaren känner sig tvungen. Eller; jag vet massor om det men har svårare att säga VAD vi borde göra för att hjälpa. Jag gör gärna dock ett försök, men det får jag ta i ett annat inlägg. Det finns också en massa att göra för de som köper sex, som inte sällan utsätts för brott i form av utpressning. Men enligt Sverige är de förbrytare och förtjänar att bli rånade, hotade och misshandlade. Tydligen. Det får också komma i ett senare inlägg.

Däremot har jag gott om egen erfarenhet och kontakt med kvinnor i liknande situation som min egen: där sexsäljandet är ett aktivt och självständigt val. Och det finns ett par åtgärder som jag på rak arm skulle önska för just denna grupp:

– Avkriminalisera sexköp.
När mina kunder är brottslingar beter de sig som brottslingar. De döljer sin identitet och som sexsäljare gör detta mitt arbete mycket mer riskfyllt än det behöver vara.

– Skapa en nationell plan för hur vården och andra myndigheter ska bemöta sexarbetare.
När jag testar mig för sexuellt överförbara sjukdomar vore det toppen om jag inte fick sura miner för att jag kommer dit var tredje månad. Tänk om jag kunde säga ”jag säljer sex” varpå de svarar ”aha, okej, då förstår jag. Då kör vi rubbet!”
Eller att man kunde kontakta någon om man behöver prata. Kanske efter en dålig kund? Eller lite allmän tveksamhet över sin verksamhet? Ensamheten och dubbellivet man lever? I dag får du två saker:
1, ömkan (*kräks lite*)
2, hur de ska rädda dig från horeriet, dessa våldtäktsmän, drogerna du säkert går på och all annat skit du måste leva med för att kunna sjunka så lågt.

Vi vill ha respekt.

En reaktion på ”Sexualitet och prostitution

Kommentarer inaktiverade.