Kvinnor och dumheten

Jag blir ganska ofta väldigt trött på kvinnor. Det finns ett hörn på nätet som övertygar mig närapå dagligen om att min irritation är befogad: Toklandet. Kan varmt rekommendera den bloggen.

Jag ser en stor skillnad mellan kvinnor och män när det gäller logik och tyvärr ofta allmänbildning. I alla fall i min åsikt, alltså i ämnen jag anser viktiga så som historia, politik och vetenskap. Även ”mindre krångliga” som infrastruktur, användarvänlighet och ekonomi.

Att koppla ihop saker och dra en slutsats är nog bristen som i mitt tycke sticker ut mest.

Det finns såklart många briljanta kvinnor men skulle vi göra en procentuell uträkning skulle männen vinna med hästlängder.

Om du frågar gemene tjej såhär:
1, Vad är det viktigaste målet för angriparen vid en invasion?” -> infrastruktur
2, Varför? – > slå ut krigsapparaten, skapa nöd hos soldater såväl som civila, förstöra transportvägar

Även om du ger henne svaret på fråga 1 så är det enormt osannolikt att hon kan sammankoppla 1 med 2.

Under hela mitt vuxna liv har jag i många fall blivit motarbetad av kvinnor. Avundsjuka och dålig självkänsla genomsyrar åtskilliga av dem.
I mitt arbetsliv har majoriteten kvinnor antingen varit korkade/naiva eller avundsjuka. Det ska alltid skapas DRAMA överallt. Vi är förbannat bra på ett känslomässigt plan och kan se sådant män inte uppfattar. Det är därför mannen står som ett dumt fån när hans flickvän går bananas över ‘vadsomhelst’ som för henne är det största som har hänt och han förstår inte ett dyft. Tro mig, jag är likadan.

Men ibland spelas även jag ut. Någon verkar plötsligt grinig. På jobbet, mind you. Jag är svensk över det hela och låtsas som ingenting och beter mig som vanligt. Min ignorans gör situationen mer och mer spänd och det slutar i samtal, en massa gnäll och att jag tydligen gjort något oförlåtligt.

Välj en eller flera nedan:
– Avbröt henne på ett möte.
– Sa emot henne.
– Nekade en idé och använde min beslutande roll till att göra något annat.
– Sa ifrån när det började pratas om något som inte hör till saken.
– Avslutade ett möte i tid trots att hon inte var nöjd.
– Bokade inte om ett möte för att hon inte kunde komma.
– Var inte tillräckligt ”intresserad av hennes privatliv” när jag inte ville ha en presentation av hennes Instagram tillbaka till 2013.

Jag behandlar män precis likadant och försöker bara vara effektiv. Skillnaden här är att män inte tar illa upp; de snarare förväntar sig ett rakt och ärligt bemötande. Vi är inte på arbetsplatsen för att gulla med varandra eller blanda oss i varandras liv. Visst är jag trevlig och tillmötesgående men i slutändan är jag där för att tjäna pengar åt min arbetsgivare.
Många kvinnor verkar tro att det är 50% kafferep och om en man inte accepterar det så köper de det men om en annan kvinna gör det; då blir det ett jävla liv. Ungefär som att jag trampar dem på tårna genom att inte vara likadan.

Jag vägrar att kalla mig feminist och det stör andra kvinnor så mycket att de är beredda att aldrig prata med mig igen. Våra tillkortakommanden ska ignoreras och vi ska trots dessa särbehandlas och kvoteras in i diverse roller. Alla måste hylla fittan och mens som att det är något annat än det är: en kroppsdel och en kroppslig funktion (fast jag ofta tänker, på ett komiskt vis, att mens är naturens sätt att bestraffa oss för att vi inte blivit gravida). Jag förstår inte varför vi måste slänga mens i ansiktet på alla. Ingen bryr sig, alla i Sverige och resten av västvärlden vet att det inte är något konstigt.
Inga ögonbryn höjs över mens. Och ingen har problem med det kvinnliga könsorganet; tvärtom! Det hyllas väl för fan av varenda heterosexuell man på vår planet?

Dessa feminister borde åka till exempelvis Saudiarabien och jobba för att ge kvinnor tillåtelse att köra bil. DET är sjukt. Istället sitter de i Sverige och gnäller över svenska män som i många fall faktiskt, och detta står jag för, förtrycks. De ska skämmas för att de är män.

Men vänta nu. Inte alla män. Bara vita, heterosexuella män. Alla andra, queer, transor och invandrare är okej. Det har Åsa Romson sagt själv. De förstnämnda kör bil. De jobbar. De försörjer sina familjer, stannar med sina barn även vid separationer och delar på hushållssysslorna. Vilka SVIN. Vi måste självklart bekämpa dem och samtidigt importera människor med vidrig kvinnosyn! Det är sann feminism!

Jag, som vit, svensk kvinna, måste hålla med om detta, annars blir jag utesluten ur mina könfränders cirkel. Min pappa och mina bröder är onda, som en version av arvssynden. Jag kan inte acceptera det. De gör allt jag nämnde ovan och har aldrig behandlat en kvinna illa eller sett ned på mig eller någon annan, oavsett kön. De har alltid uppmuntrat hårt arbete, oavsett vem det gäller. De har uppfostrat och stöttat mig till att vara självständig och med möjligheten att göra mina egna val. Ingen man har någonsin, någonsin behandlat mig illa för att jag är tjej. Det har snarare varit en fördel för att de flesta män charmas av ett leende från en söt tjej. Jag har aldrig legat med en chef för att få fördelar i mitt arbetsliv (däremot kan jag ha legat med män i positioner som inte haft en direkt påverkan på mitt jobb…). Allt jag har har jag förtjänat själv och det är en styrka och något jag endast kan tacka mig själv och min uppfostran för.

Sedan ifrågasätts mitt sexarbete. Trots att jag gillat det, var bra på det och tjänade hutlösa summor på det. Det är inte okej. Borde inte kvinnors fria, självständiga val uppmuntras? Nej, alla mina kunder är empatilösa as, oavsett hur kul vi haft. Jag är ett offer. Jag borde kvoteras in i styrelser. Jag kan inte tänka eller agera själv utan måste kräva min rätt utan att prestera.

Ett stort, jävla skämt är feminismen. Gå dit den behövs. Där kvinnor faktiskt blir illa behandlade. Låt min familj, mina vänner och majoriteten av svenska män vara i fred. Vi behöver inte er.

7 reaktioner på ”Kvinnor och dumheten

 1. Instämmer! Du borde också skriva på Genusdebatten – varje vettig röst i debatten behövs, engagemang är viktigt. Även MiT brukar skriva att han kan tänka sig ta in gästkrönikor…

  Svenne, från Toklandet.

  Gilla

 2. Tack Svenne!

  Jag ska kolla upp Genusdebatten. Trots att jag följt Toklandet i över ett år har jag aldrig sett att han söker gästkrönikörer. Det vore förstås kul och en ära!

  Gilla

 3. Hej.

  Såg din puff på Toklandet. Blev lite förvånad att 'blogger' ville ge mig någon sorts varning för olämpligt innehåll.

  Jag har som man bara observerat kvinnodominerade/-orienterade gruppers sociala dynamik och måste säga att jag är en smula förbryllad över hur hårt man straffar varandra. En grupp män kan vara fruktansvärt hårda både i ord och i värsta fall även fysiskt mot varandra, men i min erfarenhet kan man erhålla och tillkämpa sig respekt och status på många olika sätt; allt från att vara bäst, fränast och fräckast till att s.a.s vara bäst på att klanta till det. Den hierarkiska strukturen kan omdanas så att man kan skapa sin plats, och kämpa efter behov och behag.

  Inom skolan är miljön helt feminiserad, och det mesta är känslostyrt in absurdum. Jag tror att cirka en tredjedel män alternativt kvinnor är idealiskt: mer eller mindre än så och det blir för stort spelrum för de negativa avarterna. Allt från hövdingen och 'den tuffe' till ledarhäxan och kotteriet.

  I alla fall, skriv på.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

 4. Hej Rikard!

  Jag har faktiskt valt att ha den varningen då min blogg består till 90% av inlägg om sex och sexsäljande och får alldeles för många mail om hur omoralisk jag är. Då kan jag svara (om jag bemödar mig) att ”du blev faktiskt varnad!”

  Ditt första stycke beskriver exakt hur jag upplever det men inte lyckats författa det lika bra som du. Väldigt träffsäkert.

  Angående skolan så uppskattar jag verkligen att du delar med dig då du har högst personlig erfarenhet. Läst många av dina kommentarer på Toklandet också.

  Skolan behöver akut fler män som kan få lite ordning på ungarna och ”fröknarna” (får man fortfarande kalla dem det eller är det pedagog som gäller nu?)

  Det måste vara mentalt påfrestande att arbeta med dessa genustanter?

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.