Sexmissbruk

Jag ska dela upp detta i vad jag VET och vad jag TROR. Det är ju helt skilda saker (synd att 99% av människorna inte verkar fatta det).

Gällande vad jag tror så var jag inte särskilt insatt i sexmissbruk när jag började hora. Då mitt intresse för sex utanför själva sexet ökade så kunde jag se vissa tendenser hos kunder. Det är svårt att förklara i ord då situationen innefattar så mycket mer; kroppspråk, ordval, tonläge, beteende. En hel person i ett helt sammanhang.

Gissningsvis var en liten del av mina kunder sexmissbrukare i någon mån. Jag tror att många, många fler missbrukare kontaktade mig som jag inte träffade. En slags desperation kunde skönjas där objektet nästan enbart var till för att stilla behovet. Precis som med alkohol. En alkoholist skiter normalt i vilket vin de dricker. För de flesta sexsäljare är det inget större problem att de är någons fix. Jag har varit det vid några tillfällen och jag hatade det. Med risk att dra en darrig parallel så skulle jag också må jävligt dåligt av att i en bar servera en alkis alkohol. Men: Each to their own.

En kund har under träffen tagit upp hans egen oro kring detta. Och ytterliga några har pratat om det efteråt. Jag kan inte vara någon slags fejkpsykolog utanför arbetstid men brukar hänvisa till den hjälp som erbjuds.

Genom Omfattande Sexuell Forskning™ har jag erfarit att hjälpen faktiskt hjälper. Om man är villig att ta emot den. Som andra former är denna djupt stigmatiserad men kanske snäppet värre då den är mindre känd och vars substans inte kan ses eller tas på.

När jag skriver detta vill jag inte googla för att kunna ge min egen syn på saken.
Och jag vill beteckna sexmissbruk såhär: om du är en slav under ditt sexliv så är du en missbrukare.

Nu kommer jag uppröra en del men kontinuerlig otrohet är ett av stegen. Då har en viss gräns korsats. Sedan har vi ”sportare” som jag nämnt tidigare: män som köper sexuella tjänster på automatik. Dessa känner jag igen på stubben. De har helt klart något problem då de inte får ut någon egentlig njutning utan bara stillar ett sjukligt behov. Värsta typen av kunder jag haft förutom möjligen kokainläkaren.

Jag har själv kanske inte den mest hälsosamma inställningen till sex då jag blir knäpp om jag nekas det av en partner. Mitt behov är STORT. Men jag går inte och knullar första bästa karl med fina lår när jag får chansen och mitt sexliv skulle aldrig få mig att spendera hutlösa summor, försumma min familj eller vänner, inte gå till jobbet, vara otrogen eller ljuga för min partner. Hell, ni vet ju hur äckligt ärlig jag är.

Det största problemet, utanför missbruket i sig, är än en gång stigmatisering. Det är fult, pinsamt och förkastligt. Som med andra missbruk övertygar man sig själv om att det är ok för att inte frånta sig sin temporära fix.

En kollega sa till mig häromdagen: vi är ju medskyldiga. NEJ, det är vi för i helvete inte! Vi kan välja att inte träffa dessa herrar, som jag gjorde i den mån jag kunde, men vi kan inte stoppa deras onda cirkel.

Det jag vill och hoppas är att ni som lider av detta börjar med att höra med någon professionell (alltså inte jag) för att bena ur om ni kan vara i riskzonen eller är full blown sexdårar.

Jag vill avsluta med lite praktiska råd till er som misstänker eller vet att ni är sexmissbrukare:

Sexmissbruk.se är en informativ sida där du kan läsa mer om vilka tecken som kan visa på missbruk.

Preventell – hjälplinje.

Anova, sexualmedicinsk mottagning på Karolinska.

Sök hjälp innan det blir riktigt illa. För det blir det. Om ni vill skriva av er kan ni maila men jag kommer inte kunna säga vad ni ska göra. Dock har ni ett lyssnande öra.

Ta hand om er och var inte idioter.

3 reaktioner på ”Sexmissbruk

Kommentarer är stängda.