Att vara tjejig

Ja, jag kan faktiskt vara tjejig på lite olika sätt. Ett av dem är att anstränga mig kring mitt utseende.

Det sägs att detta ska vara terapi. Måla naglarna till exempel.
Nej, för i helvete, det är inte lugnande eller roligt! Det är som en lindans där ett snedsteg kostar en tid och huvudvärk! Eyeliner är på liv och död. Men om resultatet blir bra så är jag rätt snygg, om jag får säga det själv.

Hos frisören. Krystat kallprat om människans barn och hår. HÅR! Jag är en jättebra kund för jag köper allt de vill sälja på mig för att slippa lyssna. Spelar upprörd när de diskuterar pojkvänners brister och förvånad över deras ”oh my god, did you hear?”

Shopping. Svettiga provrum, påminnelser om att jag underskattar storlekar, köer. I UK och USA, som exempel, finns det alltid någon trevlig, charmig människa som erbjuder hjälp. Tackar man ja så blir ”jag ska bara ha en pyjamas” till en helt ny garderob (jag är svag). I Levi’s butiker vet jag exakt vad jag ska ha: model 711, 29/32. Ber om dem och får ”prova den här också!” Nej! Ge mig samma skit jag köper varje gång!
Jag vet att det är cross-selling osv men de borde veta att låta bli när man uppenbart vill vara en gnällkärring i fred.

Feminism. Gå på föreläsningar, likea grejer, läs, lyssna och håll med. Annars är man en förrädare. Det tog ett tag innan mina vänner gav upp men det trycks alltid upp i ansiktet oavsett vad man gör eller vart man är. Jag kanske borde sluta engagera mig i svensk media för i UK är det inte alls på det här sättet.

En märklig sak är att jag egentligen är ganska traditionell. Jag ÄLSKAR en man med old school manners. Så som män var för 50 år sedan. Och de där små detaljerna: en riktig gentleman ser till att kvinnan sitter ut mot salen på till exempel en restaurang. Visste ni om den detaljen? Sådana finns inte runt varje hörn och är det ultimata beviset på att han vet vad han gör.
Betalningen. Jag har inga problem med att dela men det är även det en gest om han bjudit ut mig. Dela på notan är något nypåfunnet feministtrams.
Jag skulle faktiskt aldrig bli intresserad av en man som inte har dessa kvalitéer. Intresserad ”på riktigt”, alltså. Märkligt nog är kunder överlag bättre på detta än gemene karl trots att de redan vet att de ska få ligga.

 

2 reaktioner på ”Att vara tjejig

Kommentarer inaktiverade.