Ouppklarade tvister om att flyga

Jag har belönats med oturen att notera samt irritera mig på mycket andra gör ute bland folk. Mina ramar för hur man beter sig som en trevlig, skötsam och hänsynsfull människa är väldigt tydliga och är, enligt mig, 100% rätt hela tiden. Så som jag brukar ha; som ni har fått bevisat för er otaliga gånger. Att jag alltid har rätt alltså. Det är vi överens om, va? Säg ja på ett övertygande vis, tack.
Det handlar mest om uppfostran men också något som saknas hos en förvånansvärd majoritet: OBSERVATION. Att se och uppleva saker som andra gör och reagera. Fattar inte.

Det här är vad jag kan blir halvgalen på när jag ska flyga. Om du inser att du gör dig skyldig till något av dessa förehavanden så fordrar jag att du omedelbart slutar!

Stress
AAAH checka in, säkerhetskontroll, gate, på flyget, av flyget, genom passkontroll och sedan fastnar de vid bagagebandet i en kvart ändå. Det verkar som att folk VILL köa vid gaten. Ta det lugnt, du kommer med och du får en sittplats. Sedan att du tar med en asstor väska som måste checkas in för att alla andra tagit med skitstora väskor – tough luck. Själv checkar jag alltid in väskan eftersom jag packar halva badrummet så dator- och handväska går in oavsett. Prio, liksom.

Icke förberedda människor
”Jaha ska passet fram? Alla i kön: vänta medan jag gräver i mitt svarta hål till väska.”

Att störa sig på bebisar
Kolla: bebisar reser och bebisar skriker. Att sucka och irriterat skruva på sig gör inte saken bättre för någon.

Toaetikett
Jag satt längst fram en gång och var superkissnödig (öl på flyget är inte en bra idé). Precis innan jag hunnit haffa en plats i kön kom en herre och hade, wait for it, en bok med sig!
Alla bajsar och så även på flyg men boken känns som en ”tänkte ta en lugn stund på toan och läsa en god bok”. Det var det kanske också för han höll sig därinne i 10-15 minuter.
Sedan vore det sunt förnuft, om man inte håller på att dö av nöd, att låta små barn (eftersom de håller käften ända tills det är superkritiskt) och föräldrar som ska byta blöja gå före.

Att inte göra som man blir instruerad
Först vid gaten: ”raderna 25-40 boardar nu”. Nädå. Alla på en gång!
Sedan vid taxi: ”klick klick klick”, bälten öppnas. Vissa kastar sig upp och älgar till dörren. Herregud.

Snabblista
– Att prata/skrika jättehögt, speciellt på sena flighter.
– Att inte ha sound proof hörlurar.
– Att inkräkta på den lilla plats man har.

En bekännelse: jag har somnat, halkat över till grannens axel och dreglat på hans skjorta. När jag vaknade till log han snällt och jag bad om ursäkt hundra gånger. Frågade hur länge jag utnyttjat hans kropp och han svarade ”about ten minutes or so”. Vad fan, man kan väl harkla sig? Han kanske tyckte det var mysigt för det gjorde väl jag omedvetet i alla fall.

Sedan är det överlag JÄTTEROLIGT när folk somnar på alla möjliga sätt. Hänga rakt ned, vakna till, halka ner igen är en favorit. Upprepa. Eller upp mot himlen med öppen mun. En kul variant var en herre som somnade mot drinkvagnen.

Summering: jag älskar människor men ibland är ni jävligt jobbiga.

2 reaktioner på ”Ouppklarade tvister om att flyga

  1. Jag har gjort mig skyldig till flera… Men om jag ser en avslappnad blondin i ett hörn vid gaten kanske jag ska lämna kön, slå mig ned bredvid dig och hoppas att det är du 🙂

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.