Ett mail: Om barn

Kanske det sista mailet jag kommer att publicera. Dags att återgå till nuet, möjligtvis?

Dina barn verkar vara av sorten jag inte blir obekväm med. Det är också en komplimang men å andra sidan är du extremt partisk. Ärligt talat har jag mer problem med föräldrarna. Barnen i sig är ju barn men dagens ”supermammor” och ”superpappor” ger mig kväljningar.

Min värsta (i-lands) mardröm är att spendera en dag på Underbara Barn-mässan.

Bland mina vänner har jag två hyfsat nyblivna mammor.
Den ena är av skryt-typen, allt är så jävla gulligt hela tiden, trots en ansträngd ekonomi var Bugaboo-vagn ett KRAV, allt är fan hemmagjort och stickat och påläst. Hon har ”playdates” med andra bebisar fast barnen sjävla inte ens utvecklat ett jag.

På deras dop stod jag i köket med hennes sambo och dekorerade något slags bakverk jag inte känner till men som tydligen är inne. Runt hörnet låg säkert 200 paket där alla i tystnad slogs om vem som slagit in det finaste. ALLT var rosa. Varenda Instagramföljare var inbjuden. Vems bebis hade flest rosetter, dyrast skor fast de inte ens kan krypa, smalast mamma. Han såg trött ut men trodde att det skulle lätta. Men det skulle aldrig ta slut. Hon är som det där dopet personifierad.

Den andra mamman är en vettig, sansad människa som köpte barnvagnen på Blocket. Kräver inte handspritning om man vill röra ungen. Hade det inte varit för henne hade jag gått raka vägen till sjukhuset och bett dem kastrera mig.

Måste man låtsas gilla alla dessa människor bara för att man råkar ha barn i liknande ålder? Man behöver inte ha ett skit gemensamt men ungarna går på samma dagis så då ska man ha mammamingel och ta foton till Facebook med bildtexten ”bästa tjejerna lol Enar, Tindra och Elvis är med sina pappor för en gångs skull #södermalmwannabes #snyggacheyer #supermammor”

Nu har jag gjort mig själv upprörd. Ungefär i klass med genus”vetenskap”, så kallade medvetna barnböcker och att det är okej att ha dildobowling på Sergels Torg med småbarn för att det minsann är PRIDE. Måste sluta bli bestört.