Det heliga

En av de där gamla dygderna, som är rätt många, är förstås oskulden.

Ordet i sig är dumt. Är man oskyldig? Ingen är väl oskyldig, för guds skull (hah!) och om man inte är oskuld så är man skyldig till något i alla fall. Skuld har väl aldrig betytt något fint direkt.
Andra uttryck i sammanhanget är att man är ren eller orörd – som om det är DET som avgör eventuell renhet; but hey, det här behöver jag knappast ta upp, det vet ni så väl.

Jag tycker inte att det är någon stor grej att ”förlora oskulden” (VAD ÄR DET FÖR ORD??) Jag väljer att separera det hela i två akter: vaginal penetrering och sex för första gången. VÄLDIGT skilda saker! Om jag hade varit kanonfull och knappt haft ett minne av det; vad bölar jag över då? Det är inte som att ens kropp och påstådda själ kroknar till oigenkännlighet. Herregud.

Däremot att uppleva sex för första gången. DÄR har vi något att lägga fokus på. Hur kan man ens föreställa sig att det känns innan? Oavsett vad man ser, läser eller hör så är det omöjligt att förstå förrän man provar det själv. Men jag har haft liknande sexuella vadhänderdethärärheltsjukt-händelser och trots att jag minns första kuken och dess ägare väl så har själva känslan suddats ut. Det är ofta lika förvånande och breath taking nu.

Om man är oskuld innebär det att man inte haft vaginalt samlag (ännu ett tråkigt ord) och det beror förstås på dåtidens ideal. Tänkte man sig ens analsex? Och hur är det med oralsex? Räknades de eller var det just the babymaking act man hakade upp sig på? För visst gjorde man annat kul även på den tiden.
”Yes, husband, I’m a virgin. I’ve only done rimjobs and got it up the ass a few times and deep throated about twice.” Då är allt ok alltså.

Jag vill se ett skiftande, som så mycket annat i vår sexualitet och syn på den, i hur oskulden framställs och hanteras. Inte se den som något att höja till skyarna och om en person inte kunnat låta bli plötsligt är fel. Massa sådan skit i vår omvärld men en del ligger kvar även i Feminismens Eviga Högborg Amen.
Kan vi inte börja se den som ett steg in i en fantastisk värld?

Jag var en pryd och ”duktig” tonåring enligt rådande standard. När den där begynnande nymfomanen till slut bröt sig ut sa hon: ”när ska du ta min oskuld då?” Klyscherskan #1.
Enligt Omfattande Sexuell Forskning™ har det påvisats att killar som är 1, toksnygga och 2, respektfulla, får knulla. Det var min första pojkvän. Aldrig fattat det där med bad boys. De kallas BAD av en anledning, tjejer!

Några trevliga män har gett mig äran att vara deras första sexuella upplevelse och de var tre för att vara exakt. Ni kommer att få läsa om dem, förstås, men inte nu för nu ska jag ut och kasta sten på isen (ej en metafor).