Motstånd

Träffade GH idag mellan hans möten med några viktiga chefer som egentligen inte är viktiga alls, överhuvudtaget, men det sa jag inte. Han hade en ny kostym och det såg ut som han fått några gråa hårstrån. Så går det när man inte behandlar mig väl.
Och gällande kostymen så var den sanslöst snygg och direkt livsfarlig för min mentala stabilitet.

Snudd på hjärtklappning när jag skådade honom i ett hav av andra kostymer och lättklädda tjejer. Mindes att hans ”umgängeskrets” brukade göra mig svartsjuk de två första åren ungefär innan jag insåg att de där tofsvipporna inte ens kommer i närheten av mig; för honom åtminstone.
Jag kunde inte stå och snegla på honom bakifrån för att ta bort lite av ”herregud där är han jag dör”-effekten: han hade redan sett mig. Hans blick genomträngande, min flackande.

”Hey you” var vad jag fick fram. HEY YOU??? Vem fan säger så?! Nervöst leende, som om det vore någon jävla blind date. ”Sluta, var normal, det finns folk här jag känner, ALLA ser hur spånigt jag beter mig” är ett urval av mina tankar där och då.

Jag tror att jag kunde känna hans värme och doft. Ville gå närmare så jag åtminstone snuddade vid honom. Tog in allt av denna mannen och tvärtemot vad man kan tro så förvandlades jag till en relativt fungerande människa igen. För visst räknas det som det om man är kapabel till att föra en konversation och inte dumglor?

Jag vet att han såg att jag klädde av honom med blicken. Noterade att jag kikade ner för att se om det gick att skönja något mer. Han visste självfallet att jag inte ville något hellre än att känna efter. Han är fullt införstådd med makten han har över mig och säkert rätt nöjd med alla bevis på att så fortfarande är fallet. Jag kan inte låta bli. Allt med den där mannen andas SEX.

Då jag vet mer om branschen än jag skulle önska så visste jag att det var en middag för extralåtsasviktiga människor på kvällen. Frågade vart den skulle vara, helt utan baktankar, bara för att prata om något ovidkommande och oskyldigt.
”It doesn’t matter, I’ll cancel it for you”
JAHA så NU passar det? Det sa jag förstås inte men tänkte det så högt att han kanske hörde ändå. Däremot ljög jag och sa att jag hade planer. När jag sagt så genom åren, när vi haft en ”vi pratar ibland och om vi ses har vi sanslöst bra och mycket sex men vi är inte officiellt ett par”-relation så har det betytt att jag gjort något han inte gillar. Och det syntes direkt att han inte gillade det nu heller.
Det var inte meningen att det skulle låta så men jag kunde inte knåpa ihop en bra historia som inte skulle trigga honom att försöka övertala mig. En dålig lögn -> sämre resultat än ”nej, jag vill inte” -> svart mördarblick. Som Internationell Megaexpert På GHs Hjärna visste jag att han precis då övervägde att fråga vad jag skulle göra. Hoppades intensivt att han skulle låta bli för jag saknade fortfarande en legit story.

Turligt nog bröts förtrollningen och jag kunde ta mig ur det hela med heder och förnuft i behåll. Eller, lite smått skamsen kanske. Inte riktigt alla bananer i båten. Men ut kom jag.

Men han sa något annat. En sak som jag både ville och inte ville höra. Något jag inte vet vad jag ska göra med men när jag har ett svar så får ni det också.

Jag fick med mig en av mina absoluta favoritklänningar så resultatet var trots allt positivt. YAY FOR ME! (vilket de som inte vet att ovanstående utspelades i mitt huvud skulle hålla med om.)

4 reaktioner på ”Motstånd

 1. Vad kul, Ellinor!

  För att inte avslöja mig helt så kan jag tyvärr inte säga vad jag jobbade med. Men stiliga herrar i kostym finns lite överallt om man har en radar för dem. Flygplatser är bra jaktmarker!

  Gilla

 2. Det verkar som du har en ganska sund syn på honom (fast vansinnigt passionerad). Behöver du verkligen hålla dig borta så mycket från honom längre eller kan du tillåta dig att kasta dig utför ibland?

  Gilla

  • Jag har nog förlikat mig med vår situation men det är ganska jättemegasäkert att jag kommer finna mig själv hos honom både en och tre gånger till. Fast högst temporärt och utan risk för katastrofal heartbreak.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.