Det här med att introducera sig

En evig, knivig fråga är hur man ska presentera sig för en säljare. Nu vet jag förstås att många går att ringa direkt men ska vi kosta på oss en gissning på hur många samtal som når fram? Jag är övertygad om att denna approach inte är mycket bättre än min ”maila först”-procedur.

Om man nu behöver skriva något innan potentiell träff så är det allra första steget att läsa vad säljaren önskar för kontakt i annonsen/profilen. Läsa; hörni. Om det står att hon vill ha beskrivning, önskemål, plats och tid så skriv då det! Ett problem jag inte förstår.

Dock har jag noterat att många inte får svar. När detta tas upp är min inre frågeställning: hur skrev du? Fast det är självklart så att vissa helt enkelt inte är intresserade, har slutat, pausat eller missat mailet i en uppsjö av andra. Oavsett om man blir ignorerad 9/10 gånger så riskerar man att inte få svar av den tionde ändå för att man inte bemödat sig att författa ett hyfsat meddelande.

Här kan ni läsa allt om dos and don’ts: Säljarguide: mail.
Notera mina dåliga exempel som är högst självupplevda.

Ett bra exempel kanske är på sin plats också.
Min assnygga, bland-bästa-liggen-någonsin, köpekompis fick detta (var jävligt tacksamma nu för det här var skitsvårt att hitta):

Hi Eric,

My name is Lisa and I’m a 25 year old girl (woman? Suppose it’s time to accept that) living in West London. I work with boring business stuff but also have the priviledge to write – one of my passions. Most would say I’m friendly and funny and you seem to be as well; I’m sure we’d get along. You look amazing and your description is extremely attractive.

I’m looking for a no strings attached arrangement and if you’re interested I’m free Saturday and Sunday this week, preferably in the evening, at your place if you’re happy with incalls still.

Love
Lisa

BOOM! Träff och sänkt. Inget konstigt, inget komplicerat, tog fyra minuter att skriva ihop. Precis som säljarnas annonser finns det ingen skam i att ha en färdig mall som går att finjustera. Jag har nämnt att jag inte gillar kedjebrev så se till att omformulera dig efter situation och person. Notera även att jag lyckades hålla tillbaka det mesta av min ibland olämpliga humor.

Så: inga ursäkter godtas. Var inte en idiot.