”Vad handlar den om?”

Jag hade ett otroligt spännande samtal idag med någon som kan ha vunnit lite förtroende till att inleda samarbete med. Mannen i fråga har fått några utdrag ur min blogg av en annan intressant själ men ingen länk då ”han borde få höra det från dig själv, Lisa”.

Vad som har blivit tydligt är att jag kan framstå som mycket annat än vad jag är om man 1, har förutfattade meningar samt 2, väljer vad och/eller hur man läser.

Så; han sa först att han tyckte om mitt skriftspråk: rått och okomplicerat (tack, jag vet) och berättade sedan mycket om sig själv. Det är ovanligt bland mediemänniskor och dylika, som att jag är värsta psykopaten som skulle använda det de sagt emot dem.
Stort förtroende redan där. Även han ansåg det bra att prata innan han läste mer.

Men så blev det lite märkligt till och med för mig. Han frågade mer och följande svar fick jag ge, och var glad att jag inte kunde se hans reaktioner:

”Jag skriver utifrån egna erfarenheter”  – ”ja, det märks”.
”Jag började med sexarbete när jag var 22” – ”aha”.
”Så mycket baseras på möten med mina kunder” – ”intressant”.

Han visste alltså inte om anledningen till en stor portion av skrivandet här. Han kanske aldrig mer hör av sig. Eller så är det tydligt att jag nog är lite puckad ändå som tar upp det nu när han ska ge sig på denna mastodont till löst ihopsatt bok.
Det som är bra är att man för första gången läser texter som inte explicit handlar om sexsäljande eller där jag från början är hora. Fusk-sexuell kanske man vill tro? Kundsökande? Förändade förutsättningar?

Mycket glädje hoppas jag, dear sir.