Frågor jag får

Med anledning av en ”diskussion” på Flashback vill jag skriva om vilka slags frågor jag får från sexarbetare och potentiella sådana.

Alla som kontaktar mig om sexarbete får svar. Alla. Jag är så pedagogisk som möjligt trots att jag ibland bara vill ge frågeställaren shaken baby syndrome och skrika ÄR DU HELT JÄVLA DUM I HUVUDET??

Jag har förstås ingen rätt, eller magic superpower, att få dem att att göra som jag ”vill” (det sistnämnda gäller enbart män) men jag kan bidra med min kunskap och erfarenhet. Sexarbete och människor är två av mina specialiteter, trots allt.

Min MO är: ge råd oavsett vad jag tycker eftersom jag hellre ser att man gör det säkert, om man väljer att göra det, trots att det är uppenbart att personen borde låta bli.

För att ni ska få en rättvis och helt verklighetsförankrad bild av vilka frågeställningar och berättelser jag får så delar jag kort några av dem. SNÄLLA kom ihåg att jag inte hånar eller hänger ut någon, det är enbart i utbildande syfte. Många sexköpare lever i föreställningen att alla säljare är superstabila vilket absolut inte är sant. Ok?

  • Om det är en bra idé att be kunder rekommendera andra potentiella kunder som säljaren sedan spontant kontaktar.
  • En kompis som i utbyte mot sex lovar att fixa kunder.
  • Ska man bestämma i förväg hur lång en träff ska vara, oavsett om det gäller 30min eller helkväll? I’m all for att förlänga dejter under träffen i sig men mitt bekymmer med denna fråga är att tjejen skulle dyka upp helt utan tidsplan eller överenskommelse om arvode.
  • ”Jag hinner inte undersöka mer, eller tex läsa din guide, för jag är för desperat”.
  • Blivit kär i en kund trots att han behandlat henne som skit, inser detta men väljer ändå att i princip förfölja honom.
  • Beredd att göra vad som helst trots att hon inte vill, vill veta hur man utför BDSM-aktiviteter som för okunniga kan vara direkt livsfarliga.
  • Om det är en bra investering att skaffa bröstimplantat enbart för att få fler kunder.
  • Bor hos sina föräldrar, vill ta hem kunder dagtid när de är på jobbet.
  • En sleazy arab frågade på krogen om hon vill ”jobba” åt honom, ”är det en bra idé?”

För att inte tala om alla som uttryckligen berättat att de lider av psykisk sjukdom, missbruk eller självskadebeteende. Eller kombinerat. En som var självmordsbenägen.

Det här handlar INTE (NOTERA: INTE!) om att lassa bränsle på feministernas eld, eller att plötsligt kränga på mig lagtröjan för de som gapar om att alla sexarbetare är offer.

Prostitution där man inte mår bra är ett symptom. Bland de som inte tvingas till det av andra finns underliggande problem som måste lösas. Inte själva sexarbetet i sig.
Fällan gillras av en sviktande välfärd; inte kåta gubbar. Våra politiker borde lägga sin tid på att få ordning på det som driver unga tjejer till att ta beslut som skadar dem själva ännu mer, istället för att predika om sexköpslagens förträfflighet och idka jakt på sexköpare.

Det ovanstående visar hur enormt jävla viktigt det är att köpare är noga med vilka de väljer att träffa. Det är inte alltid enkelt men jag vet hur otroligt lata en del av er är.

Jag hoppas det här ger åtminstone en liten kotte en tankeställare. Vi måste ta hand om varandra *hjärtemoji*