Skönhetsin-/angrepp i ung ålder

Duktiga flickan i mig säger: ”Lisa, för i helvete, börja detta inlägg med att säga att du till fullo respekterar att vissa väljer kirurgiska ingrepp för att förändra sitt utseende”. Det gör jag och nu är det sagt!

Innan jag fyllde vuxen; alltså för cirka fem år sedan, tyckte jag att jag måste skaffa mig större bröst. Mina är ”en handfull” ungefär och det dög ABSOLUT INTE!
Det gick över och nu tycker jag om dem. Praktiskt, om inte annat.

Men tänk om jag hade gjort det då när jag faktiskt ville? Nästan så jag blir lite rädd av tanken. Stora plasttuttar. Nä.

Det som faktiskt oroar mig är riktigt unga tjejer som fastnar i en slags ond cirkel kring sitt utseende. Tydligen blir man storleksblind; de stora brösten och läpparna normaliseras och blir aldrig stora nog. De verkar inte ens märka hur vansinnigt fult det är med läppar som blåsts upp så mycket att de snuddar näsan.

Jag hade inte ens hört talas om läppinjektioner när jag var 20. Kanske säger mer om mig…

Finns det ingen i deras närhet som säger ”seriöst, vet du hur plastig du ser ut?”

Men också: hur fan har de råd? Om jag hade tur hade jag råd med ett linne på H&M och en Starbuckskaffe varannan vecka när jag var 18-19. Och då jobbade jag heltid (men ja, jag var sjukt lågavlönad). Ändå! Alla dessa kan ju inte vara horor. 14-åringar har MK-väskor, mer som regel än undantag. Jag antar att deras föräldrar är mer generösa än mina (fick en kastrull nån födelsedag, och mina päron var allt annat än fattiga).

Sidetracked. Kirurgiska ingrepp i ung ålder kanske fungerar då men dagen man fyller 30 kommer. Delvis accepterar de flesta sina kroppar mer med åldern men de lär få en käftsmäll när plasten inte räcker längre. När man inte vill pumpa läpparna längre, hur lång tid tar det innan man är ok med de naturliga? När man tröttnar på gigantiska F-kupor, hur blir smällen när man tar ut inläggen?

Det mest extrema är de som fyller rumpan. Big asses är inne nu (Kardashian-effekten, I bet) efter att små varit grejen i flera år. Där har de ett annat härligt uppvaknande att se fram emot. Mår lite illa när jag tänker på de killar som silikonar upp fejkmuskler. Vad sysslar ni med??

Mvh

Lisa
På bussen i för stora jeans och ”somnade med blött hår”-looken, en knapp B-kupa, rejäla lår och ser ut som en 12-årig pojke utan smink. Har dock fina midja-höftproportioner, magmuskler, snygga ben, ”I’ve taken down stronger men than you with these eyes”, sänker de flesta med mitt leende, vackra händer och fötter. Önskar alla kunde hitta sina vackra sidor och accepterar de andra.