När berättar man?

OM det skulle bli något med en man, är det rättvist att vänta innan jag berättar? För berätta vill jag; Lisa-livet är viktigt och det behöver jag dela med en potentiell partner.
Samtidigt skulle jag inte vilja dra in någon i vad Lisa innebär om han riskerar att aldrig kunna acceptera det.

Ni vet ju. Horandet, sexet, berg-och-dalbanan, instabiliteten, besluten som de flesta tycker är förkastliga. Å andra sidan är jag passionerad och omtänksam. Egentligen någon att satsa på, men då måste man orka med de förstnämnda kvaliteterna. Och vem orkar?

Det krävs en viss typ av person och de jag träffat hittills har i viss mån fixat det. Den jag borde dejta for realz lär dock inte vara helt ok med mitt förflutna eller mer nutida förhavanden. Alltså; han som på riktigt är bra för mig.

Ska jag då läsa av personen och avbryta om jag misstänker att han inte fixar det? Eller är det dags att sätta Lisa bakom mig och lägga ner hela skiten? Jag tror ärligt talat att jag inte klarar det sistnämnda. Lisa betyder så mycket, den delen av mitt liv är viktig och definierar mig avsevärt. Kan man verkligen dölja en så stor del av sitt liv, om man ska spendera resten av det med någon annan?

Det är förstås ingen som skulle ta det positivt. Och om min partner sa ”nämen, vad kul, berätta alla detaljer!” så hade jag blivit orolig. Detta leverne skulle kunna vara ett symtom på andra problem och jag kan ha gjort det av fel anledningar och på fel sätt. En rynka i pannan, minst, förväntar jag mig.

Nej, jag måste berätta. Och frågan är då snarare: när?

Väntar man tills det verkar bli seriöst, när risken för heartbreak är större men jag då kan lita mer på att han inte springer runt och sprider det. Det är också lättare för honom att lita på när jag förklarar att det inte varit dåligt.

Eller är det lika bra att säga det två veckor in; få det ”ur världen”? Rättvist mot honom att tidigt kunna avgöra om han kan acceptera det.

Man kan också vänta tills man är kanonfull, känslosam och väller ur sig allt i ett halvkasst försök till sex? Det vore fan rekord ändå; till och med för mig. Det skulle man spela in! ”Lisa in shit sex tape, total breakdown, flaccid cock and huge argument” skulle filmen heta. Over one billion sold. More than the bible.

Hur skulle ni vilja få nyheterna levererade och när?

4 reaktioner på ”När berättar man?

 1. Berätta skall man göra. Det finns andra tjejer, som har gjort det tidigare. Så det kan vara värt att ta del av deras erfarenheter. En av tjejerna skrev en bok. Jag kommer tyvärr inte ihåg var jag läste om det. Lycka till. Det kommer att gå bra!

  Gilla

 2. Jag skulle vilja veta direkt. Som du skriver kan prostitution ha bakomliggande orsaker som kan innebära att personen behöver hjälp, inte en partner.
  Du borde visa honom bloggen. Här blir det uppenbart för vem som helst att du är lämpad för ditt jobb. Du var ju ändå en toka redan innan 😉

  Gilla

 3. Nu verkar du redan ha berättat och det var nog bra att få fram det! Den här sidan av dig blir då mer inkluderad i den han kommer fortsätta lära känna och inte en total främling. Hoppas allt fortsätter gå bra för er!

  Gilla

 4. Sagt och gjort! Bära eller brista! Du har gjort vad du kan, förutom att sluta kanske vilket förstås vore ultimat ❤

  Gilla

Kommentarer inaktiverade.