Orgasmglappet

Toklandet har skrivit om Orgasmglappet. Det man på SVT:iska kallar det faktum att män kommer oftare än kvinnor. Se sammanfattningen och häpna!

Så är det ju. Det går inte att förneka eller försköna. Min ratio mot män genom åren är vad ”experterna” skulle kalla orättvis men i mina längre förhållanden har min orgasm varit en självklarhet och lika vanlig som min partners. Så hur kommer man dit?

KOMMUNIKATION! Är båda parter lyhörda lär man sig vad som fungerar. Lär känna varandras kroppar. Och att faktiskt kunna prata om det, om det behövs. En enda person i klippet verkar förstå detta och vem är han? Jo, en till synes normal man.

Normalt avslutas sex när mannen kommer. Den kvinnliga orgasmen är inte lika förväntad och det är inte ”lika konstigt” om det avslutas innan hon kommit som det vore om det var tvärtom. Ärligt talat ser jag det som att något gått fel om han inte kommit. Typ som att jag/vi misslyckats. Kanske ligger i min horkarriär där det är helt otänkbart och man får jobba övertid om det inte lösts.

Men nu är det så det är fast det blir bara bättre. Kvinnor vågar mer och män lyssnar mer så varför ska det hela, jävla kollektiva samhället blandas in i precis allt i det här landet? Man kämpar minsann inte för kvinnors sexuella frigörelse i andra länder, nej då, men i Sverige; där är det jätteilla och patriarkatet och normer förtrycker kvinnor och alla icke-binära könsidentiteter.

Man talar även om DEN STORA SYNDEN™: vaginalt, penetrativt sex! Oh my god! Det är fel sätt att ha sex på!

De som sprider detta; har de ens blivit rejält alternativt varsamt påsatta? Det älskar de flesta kvinnor även om det ”inte är nog” för att få orgasm. Och om man nu vill komma; då är det väl så att man löser det på ett annat sätt?

Innan jag hunnit bli varm i kläderna med någon kan Mort dyka upp. Inte bara för min egen skull; min partner älskar att se och känna mig komma. Sedan har han nog hunnit lära sig vad han ska göra för att ro det i hamn själv, och jag är bekväm nog att släppa efter. För mig är det viktigt att veta att han vill det lika mycket som jag och inte tycker att hans insats är jobbig.

It takes two to tango. Ansvaret för min orgasm ligger i första hand hos mig själv och om någon ska vara delaktig måste jag bjuda upp.

Egentligen ganska enkelt men för dårarna på RFSU med mera måste det förstås skyllas på annat.

Tjejers orgasmer borde vara mer självklara men tilltag som dessa gör att tjejerna själva kan skjuta över ansvaret för sin sexualitet på män, normer och samhället i stort. Låtsasgoda dårar fuckar upp för oss kvinnor, än en gång.