Cash is not king – men vad finns det för alternativ?

Ska vi ta upp betalningsmetoder snabbt?

Om man gör upp om ett arvode, på säg 12k, så är den summan lite strulig att få fram i kontanter. Den är inte så lätt att få in på kontot heller, mind you.

Vissa frågar om banköverföring eller Swish och då vet ni:

Banköverföring – när ska den ske, speciellt om vi inte har samma bank? Kanske en bra lösning med stammisar i och för sig. Men med nya; nä.

Swish – då får man veta varandras riktiga namn.

Kontanter är förstås ovanliga idag och maxbelopp på insättningsautomater är 10k per vecka; jag behöver alltså använda dem som inte går att sätta in och bland andra ser det skumt ut.

Kvällen efter jag berättat för W om Lisa sa han: ”nu förstår jag varför du alltid har kontanter”.

Jag har aldrig haft problem med insättningar. Då jag inte bränner pengar på trams har de behövt komma in på kontot och ingen har ställt en enda fråga. Riktigt ”stressiga” veckor har jag bett någon annan sätta in pengarna på mitt konto och de har då sagt att de köpt något av mig. Vet ni hur många skor jag har? Jag har ”sålt en del”.

Nej, jag vill inte betala skatt på dessa inkomster. Mina kunder är brottslingar, visst, men i huvudsak är jag enbart jävligt girig. Helt ärligt; om ni hade cash som inte var olagligt beskaffade och som ingen myndighet egentligen vill ta i (läs: stigma samt obekvämt), hade inte ni också valt att behålla dem själva? Egentligen är jag en duktig person som inte skulle fiffla i övrigt men det här känner jag är okej. Konstigt kanske.

Jag lever i en slags verklighet där pengar jag anser borde beskattas även gör det. När jag tjurar över villkoren vill jag ha dem själv. Nu råkar jag tycka att våra skattepengar ödslas på en herrans massa skit men de bekostar även viktiga samhällsfunktioner och den lilla välfärd Sverige idag kan erbjuda måste ju finansieras.

I min tidiga karriär som hora var sedlarna asheta. Jag ville nästan ta kort på dem och flasha för andra, som rappare gör. Det var en rush att bläddra bland 500- och 1000-lapparna och bara tänka ”herrejävlar vilka lätta pengar!” Nu är jag mer ”så bra, nu kan jag amortera ännu mer”. Vuxenpoäng?