Påminnelser om säkerhet + några frågor

Nu har jag totalt hört om tre tillfällen där svenska tjejer (har inte så mycket kontakt med utländska) hamnat i ofrivillig kontakt med polisen på relativt kort tid.

Utan tillgång till statistik ”känns” det som att polisen kickat upp sin jakt på sexköpare. Beror det på det som diskuterats på senare tid: att de behöver bättra på andelen lösta brott då det verkliga vansinnet är så svårtåtkomligt?

Innan jag går vidare till en uppfräschning av hur man håller sig säker vill jag säga några saker om vad jag tycker om den absolut största delen av polisens arbete: att sätta dit män som träffar sexarbetare som av olika anledningar tvingas sälja sex. Det jag nämner här lär ni knappast få någon nytta av och på grund av risken att jag har några (ovälkomna) besökare av den kategoring utesluter jag två varianter av sexköp: incalls och incalls till hotell. Om säljare vill ha hjälp med säkerhet kring dessa; välkomna att maila: hej@lisaslappar.com. Jag länkar dock till ett inlägg om hur man undviker säljare som verkar vara under tvång eller inte mår bra: det hittar ni här.

Med det sagt! Låt oss se över lite av det som tjatats om tidigare men vissa verkar för tröga för att ta in.

För säljare:

Läs kapitlet om säkerhet i Säljarguiden (och för bästa resultat; läs hela!)

 • Träffa bara män som klarat din ”vetting process” på mail och telefon och där magkänslan säger kör på.
 • Åk inte hem till någon utan att få deras adress i förväg. Om de är kinkiga kan du själv notera adressen INNAN du stiger in och smsa den till någon du litar på.
 • På hotell klär du dig diskret och beter dig helt normalt. Ingen vettig hotellpersonal skulle kontakta polisen om ni kan vara ett par eller ute efter en simpel sexuell relation. Möts utanför (då får du även en chans att backa ur om han trots allt verkar skum) och gå upp tillsammans som att inget olagligt är i görningen.
  Ett nästan ännu bättre alternativ är att han ger dig ett rumskort och ni går upp separat. Fråga då innan var hissen/trapporna ligger så du inte ser helt bortkommen ut.
 • När arvodet lämnats över, lägg pengarna på något diskret ställe. Inte där de är tydligt synliga (delvis för att han inte ska kunna nappa tillbaka dem men också vid EXTREM otur och polisen knallar in. Lite enklare att förklara bort det när cash inte ligger för allas beskådan.
 • Lämna inte ut din riktiga identitet. Det är så polisen ens kan hitta dig om de fått reda på att ”du finns” genom en kunds kommunikation.
 • Skulle farbror blå knacka på: neka eller undvik att svara. Kom ihåg att sex och att ge gåvor inte är olagligt, men i kombination vet vi ju hur det ser ut (vansinne). Antingen tar de er på bar gärning (helt jävla galet) eller så fattar de misstankar och pressar dig på ett medgivande (wtf?. Då har de rätt att beslagta din mobiltelefon och annat som kan hjälpa dem i utredningen.
  Såhär säger Lawline:

Om mobilen tagits i beslag utan rättens inblandning kan du dock begära att rätten ska pröva beslaget, då du har möjlighet att argumentera för att beslaget ska hävas.

Rätten ska ta ställning till prövningen inom fyra dagar. Jag har även läst lite i Beslagshandboken men inte funnit något som framstår som vettigt ; sexköpslagen är en ”lag utan brottsoffer” (Johan Sperling har ett intressant inlägg om detta). De nämner att de har rätt att beslagta närståendes mobiler om de kan ha betydelse för utredningen men sexarbetaren kan knappast räknas som närstående. Så vilken roll har sexarbetaren i dessa fall och förutom att deras telefoner är kritiska för utredningen så vill jag veta var i lagen det står att beslaget är ok.

Jag har mailat polisen med frågor om detta och kommer självklart publicera svaret här på bloggen.

Med bakgrund av detta är det EXTREMT viktigt att ta bort all känslig information från telefon och dator så fort som möjligt.

För köpare:

 • Träffa tjejer du är övertygad om är självständiga. Det finns ingen ursäkt eller ”jag misstänkte väl kanske lite…” Mer om hur du undviker dessa finns här.
 • Gällande när du tar emot säljaren på hotell, läs ovan. Agera naturligt och ställ inte till med en massa krångel.
 • När du tar emot hembesök ser du till att du inte är någon rejäl horbock som plockar in tjejer hela tiden. Skulle dock bli en aning imponerad om någon hade råd med det. Lämna inte ut adressen i mail eller sms; utan ge den på telefon.
 • Använd telefon med kontantkort som därmed inte kan spåras till dig och, for fucks sake, inte en personlig mailadress. Fler än ni kan tro mailar mig från sin jobbmail *facepalm*
 • Om polisen haffar dig; neka, neka, neka.
 • VIKTIGAST av allt: den absoluta majoriteten som åker dit har träffat utländska tjejer och i de allra flesta fallen genom att åka till lägenheter eller hotell där tjejerna tar emot på löpande band. Nej, jag är varken ful, fet, gammal, avundsjuk eller rädd för konkurrens. Jag presenterar bara fakta.

Viktigast av allt: VAR INTE EN IDIOT! Låt inte pengar eller kuken påverka ditt säkerhetstänk.

Avslutningsvis känner jag som sexsäljare att polisen mer och mer vill få oss att vara rädda för dem. Det upplevs av många av oss som en häxjakt som på senare tid eskalerat. Vi vill förstås fortsätta få kunder och ju mer de jagas; desto mindre information ger de oss – vilket leder till större otrygghet. Att de nu pressar säljare på information gör att jag i än mindre mån vill ha med dem att göra. Lagen påstås existera för att skydda oss men i stigande takt ser vi polisen som vår fiende.

Kan du något om det nämnt ovan? Lagen, beslag eller liknande? Saknas något bland mina säkerhetstips? Har du någon berättelse får du gärna skriva (jag publicerar inget på bloggen utan att ni själva godkänt det). Frågor är förstås alltid välkomna.

Ta hand om er!

En reaktion på ”Påminnelser om säkerhet + några frågor

Kommentarer är stängda.