Klart jag har åsikter om UGs ”Sugardaddy”

Problemet är att de i mångt och mycket är vad jag redan sagt hundra gånger. Men here goes.

Det som var riktigt synd var att man inte NÅGONSTANS såg till andra åsikter/fakta än ”sexarbete är våldtäkt”, att det måste vara äckligt och förnedrande, att alla sexköpare är hänsynslösa as. Plattityder, moraliserande och ensidigt. Man förstärkte bara bilden som jag tror de flesta svenskar redan har.

Tråkigt. Hade verkligen hoppats på mer.
Kanske tillfrågat Rose Alliance eller Amnesty? Någon som forskat i ämnet (typ Merel van Mansom)?

Och polisen då. De såg brottet begås, kikade på när de hade sex, låste in sig med tjejen, tog hennes pengar och sedan bara ”hejdå, kul att träffas!”
Seriöst? Det är så jävla förnedrande. Och en reporter som tjuvlyssnar utanför (som för övrigt hade en irriterande ”hunduppsyn” genom hela programmet; som att hon är så oerhört mycket bättre än alla andra i röran). Att tjejen ens släppte in kärringen är helt ofattbart; jag hade bett henne dra åt helvete.

Polisen gav mig och sannolikt många andra sexsäljare och -köpare ännu fler anledningar att sky dem som pesten. De bryr sig inte ett skit om människorna inblandade och visar tydligt att de ser ner på oss. Nu vet jag inte om det hände utanför vad som visades, men polisen informerade inte om några tillgängliga hjälpresurser. Eftersom hon nu är ett jättesuperoffer; borde hon inte erbjudas hjälp? Som det framstod lämnade de henne bara där; utan sina pengar. What the fuck?

Säger det igen: vad tror ni chansen är att sexköpare anmäler misstänkt människohandel till polisen? Lämnar den frågan där; vi alla vet nog svaret.

”Man kan inte köpa samtycke.” Jo, ditt pucko, det kan man. Jag har i allra högsta grad tagit betalt för mitt hundraprocentiga samtycke. Hon verkar ha haft andra upplevelser av sitt yrke men påstå inte saker som ska gälla över hela brädet. Jag köper för övrigt en hel del samtycke själv. Fast inte tillgången till andras könsorgan, och det är ju där skon klämmer.

Sexsäljare ligger ju på rygg, ansiktet frånvänt, tårar i ögonen, med tanken ”när tar den här våldtäkten slut?” och inte ”nu gör jag ett bra jobb så min kund blir nöjd, och vänta nu, vad har jag tjänat denna vecka?” Kanske till och med: ”det här var en trevlig/intressant/rolig ny människa att träffa!” eller i värsta fall: ”bra/roligt sex!” Nä, det är ju OMÖJLIGT.

Jag är fullt medveten om att den stora majoriteten av sexarbetare inte har eller har haft samma goda upplevelser av horande som jag. Man kanske kan utläsa att jag glorifierar prostitution, är priviligerad och inbillar mig att alla har liknande valmöjligheter. De som ser det har dock inte läst eller rent av bortsett ifrån alla gånger jag försökt förklara spektrat.

Problemet med det är att det är så svårt att förklara. Vad som är mest upprörande är att man vägrar inse att vissa finner det kul och/eller att det är ett jobb.

På inget sätt snuddade man ens vid de negativa konsekvenserna av lagstiftningen och hur den efterlevs. Försökte man ens ta kontakt med någon med andra åsikter? Tittade man på hur säkerheten påverkas av att göra våra kunder till brottslingar?

Delarna om sugardaddies var bara löjlig. Det är precis samma sak där; vuxna människor som har något den andra vill ha. VANSINNE! UTNYTTJANDE!
Det mest slående var hur ofantligt dåligt betalt det verkar vara.

 

De hade kunnat fråga mig… Eller någon annan som inte är lika negativ till sexarbete. Finns flera av oss som uttrycker oss och hade enkelt gått att hitta och kontaktat om man letat/velat. Men vi hade väl förstört deras narrativ.

Jag undrar vad ni tycker!
Har er syn på sexarbete ändrats? Känner ni förtroende för polisen när det gäller dessa brott? Var UG helt ute och cyklade när de inte tog med några som helst avvikande åsikter eller berättelse i ämnet?
Kommentarer är påslagna; berätta vad ni anser om programmet och synen på sexarbete som förmedlats.

Mvh
Lisa
Tankebrottsling
Trött på Sverige
En helt verklig, ja det är sant, sexarbetare som inte vill ta livet av sig

3 reaktioner på ”Klart jag har åsikter om UGs ”Sugardaddy”

 1. Hej.

  UG var ett bottennapp.

  Min enda erfarenhet av din bransch (om jag får säga så), bortsett från kvinnorna som jag ibland sett när jag en gång i tiden var hemlös i Stockholm (förra årtusendet med viss marginal – gubben börjar bli gammal…), var att sitta med slagträ dolt men berett i hallen till en etta i en förort. De två tjejerna som jag kände som jobbade där ville ha försäkring ifall någon kund blev farlig. Vilket kneg, va! Sitta där och försöka se farlig ut – troligen såg jag väl mest förstoppad ut…

  Jag tycker att frågan som skall ställas till polisen är hur man prioriterar. Utreda frivilligt samlag mot betalning kontra utreda någon av tusentals (grupp)våldtäkter.

  Någon hos polisen anser att det ena är viktigare än det andra. Jag är varken kvinna eller feminist; det behövs inte för att inse och anse att de prioriterar åt h*lvete.

  På bloggen ”Fristad” (tidigare Motpol) har detta med sexarbete stundom debatterats; min ståndpunkt är att avkriminalisera det men samtidigt lägga resurser på att knipa de som utsätts för just tvång, våld och slavhandel – vilket ju ändå är brottsligt! Gör det möjligt för den som säljer sexuella tjänster att göra det på ett tryggt, säkert och kvalitetssäkrat sätt, helt enkelt. Med tanke på hur duktiga vi ibland är på organisering och reglering i Sverige borde det vara lätt.

  Men icke! Det är lätt, och jag skall hålla mig för god för, att spekulera i vad det är för kvinnosyn (och sexualmoral) som ligger bakom i min erfarenhet främst vänsterkvinnornas hat mot sexarbete.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 2. Mycket bra skrivet Lisa! Jag gillar faktiskt dina texter som är uppenbart skrivna i affekt och med din sedvanliga glödande passion 🙂

  Om dina frågor så var det förstås tråkigt att höra de två tjejernas olyckliga berättelser. Om jag var sexköpare hade det nog fått mig att vara extra noggrann.
  Polisen framstår som oerhört osympatisk.
  Och ja det hade absolut behövts fler röster. Jag hoppas att du får utrymme som sprids mer än ”bara” i bloggen.

  Tack för intressant läsning.

  Gilla

Kommentarer är stängda.