Han som inte gick att förstå

Klart jag inte träffar någon som jag inte förstår; egentligen, men ni kommer snart att förstå rubriken.

Häromdagen mötte jag en man i London som var på affärsresa från Inverness. Han pratade om sitt jobb i två timmar i en bar medan jag var nära på att klanta mig gällande alkoholen. I sig verkade hans jobb intressant men han kunde inte hålla sig till någon som helst tråd (möjligtvis nervös, eller bara allmänt kass berättare) och efter en halvtimme upptäckte jag att – ooops – jag hade hällt i mig två glas vin. Det gick fort när jag insåg att mina konstanta kontrollfrågor för att ens veta kategorin på hans historia var onödiga och gick över till att istället fokusera på att låtsas hänga med och se söt ut.

Avvärjde förstås den stundande katastrofen av kombinationen för mycket vin + höga klackar kontra någon slags professionalism genom att diskret skära ner på alkoholintaget. Men ni hade nog förstått och förlåtit mig om jag halvvinglat lite efter två timmar av den mannens malande tillsammans med frikostig vintillgång.

När vi gick upp till hans rum blev det snäppet mer intressant. I alla fall en stund. Typ tills det uppdagades att han var en väldigt verbal älskare. Det är som vi vet något jag uppskattar ordentligt och gärna stämmer in i. Problemet var att jag förstod ungefär 10% av det han sa. Att mitt i hettan säga ”sorry?”, ”pardon?” och ”what did you say?” en herrans massa gånger känns till slut extremt osexigt. Så jag hoppades innerligt att han inte ställde frågor han förväntade sig intelligenta svar på, och spelade med.

Omfattande Sexuell Forskning™ lämnar följande potentiella förklaringar:

  • Jag är inte alls så bra på brittisk slang som jag inbillat mig.
  • Han pratade ett hemligt språk/i tungor.
  • Han sa egentligen ingenting vettigt alls utan drev med mig för att han innerst inne var lite av en knäppgök.
  • Min behandling slog ut hans centrala nervsystem och gjorde honom oförmögen att utforma fullständiga meningar.

Mitt ego tycker den sistnämnda är mest rimlig medan mitt sunda förnuft lutar mer åt det förstnämnda. Det var hur som helst fascinerande och en ny typ av utmaning.
_____________

Göteborg ”vann”. Det blir en resa dit senare under våren. Det var ett tag sedan jag var där så tar tacksamt emot tips på hotell/aparthotels!