Varför jag lämnade Fuckförbundet

Låt mig vara tydlig så ingen får ”their panties in a twist”: jag kommer inte säga något om vad som sagts internt inom FF. Varför? För jag inte är ett drygt dickhead. Jag har personliga åsikter baserade på vad som skedde internt men dessa kommer jag av uppenbara skäl hålla privata.

Anledningen till att jag lämnade FF handlade om förbundets politiska ståndpunkt (vilket jag accepterade i valet mellan gruppen vs mig själv) och hur de uttryckte den (vilket jag inte kunde acceptera, till slut).

Jag visste redan innan jag gick med att de hade en vänstervriden stans. Det har de flesta människorättsgrupper. För mig var deras agenda lite för bred och för vänster; men jag fick välja: stödet från en grupp eller mina egna värderingar och då valde jag gruppen. Jag höll tyst.

Det ställde till det hos mig; känslomässigt och mentalt. Att vara tyst när människor med samma åsikter som jag inte ansågs ”värdiga” att stötta vår organisation. När den politiska inriktningen betydde mer än kampen för sexarbetares rättigheter insåg jag att jag måste lämna. Om de inte vill ha stöd av, som exempel, invandrare som flytt krig men tycker Sveriges migrationspolitik är problematisk, och företrädare för FF kallar denna person rasist och hatare, då vill de inte ha mig heller.

För det är där Fuckförbundet är idag: politisk inriktning är viktigare än rättigheterna för sexarbetare, och då får de kämpa vidare utan mig.

4 reaktioner på ”Varför jag lämnade Fuckförbundet

 1. Jag är väl inte helt förvånad om det finns en viss vänstervridning hos FF, men hoppades den skulle vara någotsånär lindrig.
  Men du är väl i alla fall i en bransch där kollektivanslutning aldrig riktigt har blivit en hit.

  Gilla

 2. Jag tycker det där är ett växande problem över lag. Dvs att så mycket måste överpolitiseras och framförallt överdramatiseras.

  Jag till exempel står långt ut till vänster på den traditionella höger/vänster-skalan. Dvs jag tror på en stark stat, offentligt ägande, höga skatter, ekonomisk omfördelningspolitik. Ja du vet, de vanliga grejerna som den traditionella vänstern alltid stått för. Även om man inte behöver hålla med mig, så tror jag det är ganska tydligt att föreställa sig vad jag menar.

  Men, sen kommer andra frågor, som även om folk låtsas som så ej är fallet, som är väldigt nya och ställer till det lite. En klassisk vänsterfråga har ju t.ex varit att man är emot arbetskraftsinvandring då den har som syfte att pressa ner löner genom att ställa arbetare mot arbetare. Så en självklar ståndpunkt har fram till alldeles nyss varit att man inte vill ha en stor invandring. Men nu helt plötsligt så betyder det att man är rasist. För helt plötsligt så är en ohämmad invandring ”vänster”. Vilket det alldeles nyss absolut inte var.

  Jag har så länge jag kan minnas identifierat mig som feminist. Eller alltså, jag har aldrig någonsin använt själva ordet om mig själv. Men eftersom jag tror på lika lön för lika arbete, tillgång till säker abort (även om jag här är mer konservativ än de flesta runt mig), ordentliga löner i traditionella kvinnoyrken. Och en massa annat som den rörelsen brydde sig om när jag växte upp. Men, helt plötsligt fick jag veta att jag pga att jag är både vit och man automatiskt är fienden. Helt plötsligt var en rörelse som jag alltid tyckt varit självklar att sympatisera med någon som utmålade mig som satan pga av kön och hudfärg. Men den var inte rasistisk alltså, naturligtvis inte.

  Jag har alltid tyckt att saker ska vila på fakta. Ideologi ska naturligtvis genomsyra vad man säger och gör. Men om det finns vetenskapliga fakta, så bör man naturligtvis luta sig mot dem. Det har aldrig någon människa jag känt sagt emot. För vi vet ju att jorden är rund. Vi vet att Newton fick äpplet i huvudet (eller ja, legenden säger iaf) av ett skäl. Vi vet att det finns två kön… Och där tog det hus i helvete. För helt plötsligt var inte fakta relevanta längre, utan nu blev jag fruktansvärt ond och intolerant för att jag vägrade förneka fakta.

  Så, hela konceptet höger/vänster har ju skruvats till helt och snarare blivit att om du på något sätt identifierar dig som vänster så är allt dåligt höger. Och naturligtvis tvärt om.
  Det var inget problem när saker mest handlade om ekonomisk politik, för där fanns ju klara skiljelinjen. Om någon var ”höger” så visste jag ju att den personen med all sannolikhet ville sänka skatter och avreglera offentlig verksamhet. Och de som stod till höger visste direkt att om jag var ”vänster” så kommer jag vilja göra precis tvärt om.
  Men nu när varenda liten grej är ett slagfält så använder vi dessa stämplar för att fylla dem med allt som är dåligt. Jag är höger så det skriker om det eftersom jag vill ha en kraftigt reglerad invandring och assimilation av de som kommer hit. För att jag tycker att lag och ordning är viktigt. För att jag inte alls tycker att det ska finnas 30 extra påhittade kön. Eller att män ska få tävla som kvinnor i jävla OS. Trots att jag själv egentligen inte rört mig direkt i åsikter.

  Och detta är ju bara på höger/vänster-grejen. Men nu fungerar det ju tydligen inte ens med enfrågegrejer. Man kan ju tycka att typ hyresgästföreningen skulle klara av att driva frågor om hyresgästers rättigheter utan att gå woke och diskriminera mot SD. Men så fungerar det inte.

  Så vart vill jag komma med en kilometer text?

  Jo, naturligtvis är det helt omöjligt i dagens klimat att ha en organisation som FF och ENDAST fokusera på kärnfrågan om sexarbetares rättigheter. Andra frågor måste helt enkelt smyga sig in. Drogliberalisering, att stämpla folk som rasister och annat som egentligen inte alls behöver vara en del. Men så blir det och så kommer det att fortsätta bli, oavsett organisation, så länge all politik är en tävling om att vara den som brännmärker flest som onda och då plockar godhetspoäng.

  Det är synd. Livet var fan lättare när Sossar och Moderater grälade om skattepolitik. Oavsett vilken sida man landade på, så var det iaf enkelt att göra det 🙂

  Slutligen undrar jag varför jag är dum i huvudet och inte kan skriva tre rader istället för en bok…..

  Gilla

Kommentarer är stängda.