Hur är en typisk sexköpare?

HA! Clickbait! Det finns ingen typisk sexköpare! Men jag tror du vill läsa detta ändå, om du nu inte tappade precis all respekt för mig det vill säga.

Jag hänger inte så mycket på Flashback längre för modereringen och den generella kvaliteten i deras underforum eskortservice och prostitution har fått mig att tröttna. Jag läser fortfarande regelbundet och idag blev jag skitsur över ett inlägg, loggade in och svarade. Hittade då ett inlägg från i höstas som jag hade skrivit och kände ”DAMN GURL”. Så otroligt bra. Ödmjuk är jag också.

Jag har så mycket opublicerade blogginlägg som aldrig kommer upp för jag inte känner att de blir tillräckligt bra, så för att bjuda på min briljans såhär i karantänstider får ni även ta del av min outsinliga lathet när jag rakt av kopierar Flashbackinlägget.

Lite bakgrund.
Så fort sexarbete diskuteras kommer idioterna som vet precis allt och uttrycker sin fullständiga okunskap i textform till min konstanta irritation. Just den här tråden hade rubriken ”varför betala för sex som är gratis?” och innan jag ens klickat på den visste jag att jag skulle bli mentalt utmattad. Som psykisk masochist följde jag den ändå förstås, med skräckblandad förtjusning. Tills det brast. Och ledde till detta:

Det är alltid lite roligt att de som säger sig veta hur alla sexköpare är, är de som även själva uttalar att de aldrig haft något med branschen/hobbyn att göra, eller människorna i den. Det är förstås enklast att ha en benhård åsikt eller ”vetskap” om något när man aldrig sett eller upplevt nyanser i ämnet.
Om man dessutom måste sätta sig över alla andra och gå till personangrepp, kryddat med lite stor kuk-skryt, då avfärdas man rätt snabbt som omogen lillgrabb alternativt troll.

Till ämnet så är anledningarna till att betala för sex, närhet och/eller sällskap många. De flesta har nämnts hundratals gånger här så jag ska inte bli långrandig men för mig och min huvudsakliga målgrupp ser utbytet oftast ut såhär, oavsett grundläggande anledning till kontakt.

Jag erbjuder en rejäl och genomgående presentation med seriös hemsida och tydliga gränser. Sex är garanterat så länge han håller sig inom dessa gränser. Mannen ger mig i sin tur en presentation och vi får möjlighet att avgöra om vi kan tänkas trivas ihop. Det monetära utbytet gör förstås att jag är lite mer lättroad (även om den överlägsna majoriteten gör sitt bästa för att jag ska trivas, både i umgänget och sexuellt). Det är som en vanlig dejt i de flesta fall för mig, med skillnaden att jag är mer tålmodig because cash och snubben vet att han får ligga.

Håller jag mig till mina principer, som diskretion, säkerhet och att bara jobba när jag mår bra och har lust, så fortsätter jag leverera en konsekvent bra service. För en sexköpare är det okomplicerat och tydligt. Och män, speciellt de med mycket att göra, tenderar att föredra okomplicerade möten framför katt-råttalekar eller sexroulette. Har man dessutom ett förhållande eller rykte som sex med randoms inte håller för så innebär sexköp oftast en högre nivå av diskretion.

Jag har träffat massvis med vad de flesta skulle anse som oattraktiva eller socialt inkompetenta men news flash: det finns något fint i nästan alla människor. Vi gör det enkelt för oss att avfärda dem som dåliga och värdelösa istället för att lägga lite energi på att lyssna. Och nej, jag skulle förstås inte sitta och snacka med varenda snubbe, än mindre ligga med dem, som någon slags välgörenhet om jag inte fick betalt men oavsett så får de någon som ser dem en stund. Rent själviskt är det som människoälskare dessutom väldigt intressant att höra deras historier.

Alla dessa trådar får mig att cirkulera tillbaka till det som förvirrar mig allra mest: VARFÖR bryr man sig så mycket på vilka villkor folk ligger med varandra? Om det är så simpelt; ”sex är ju gratis” eller ”bara losers måste betala”, varför inte bara gå hem med alla sina obetalda tiopoängare och njuta av sitt eget perfekta liv istället för att sitta här och gnälla?

Det är inte min uppgift att försvara sexköpare men jag tröttnar rekordsnabbt när det talas om dem som en homogen grupp. Som jag skrev i inlägget ska jag inte älta hur olika sexköpare är/kan vara, eller alla hundratals anledningar till att vissa köper sex. Det jag kan och vill försvara är dock rätten (ja, det är fan i mig en rättighet) att vuxna människor ska kunna välja att ha samtyckande sex under de villkor de kommer överens om. Jag menar alltså inte att sex i sig är en rättighet, utan att valet är det, i allra högsta grad.

Om man vill få en dålig bild av sexköpare är dock Flashback helt rätt ställe. De flesta vettiga kunderna hänger nämligen inte där för de har varken tid eller lust att diskutera helt sinnesslöa saker (till skillnad från en annan, då…) Exempel från den senaste tiden är bland annat tråden ”eskort vaginalt utan kondom” som borde få de flesta att stänga av datorn, Där diskuteras det huruvida man kan få kondomlöst sex billigare nu för att sexarbetare får färre kunder under pandemin. Eller vad sägs om guldkorn som hur man lättast hittar trasiga, väldigt unga tjejer som går med på vad som helst i ren desperation?

Jag förstår absolut inte alla sexköpare, vilket ni som läst här vet. De som känner på sig att något inte står rätt till men knullar ändå, för de ”hade ju redan åkt hela vägen till lägenheten”. De som träffar tjejer som de inte kan kommunicera med på grund av språkförbistringar och rent logiskt därför inte kan bekräfta gränser med. De som prutar, försöker tänja gränser, utnyttjar goodwill, slösar tid, förföljer, manipulerar. Helt enkelt alla sexköpare som inte respekterar andra människor. Empatilösa kräk, helt enkelt.

Och de finns. Jag har träffat en handfull av dem och om detta var min normala kundkrets hade det drivit mig till väldigt mörka platser vid det här laget.

Jag är inte naiv eller särskilt dum i huvudet. Alla har inte samma möjlighet att sålla ut dessa som jag har. Anledningarna till det är minst lika många som varianterna av as som försöker utnyttja detta faktum.

Det man som sexsäljare kan göra är:
1, lära sig sålla bland puckon.
2, skrämma bort idioter och istället attrahera trevliga kunder.

Hur man lyckas med ovanstående står överallt på min blogg men kan sammanfatta kort:

 • Lägg tid och energi på din annonsering. Se till att du framstår som att du vet vad du håller på med och att du är smart nog att inte ta någon skit.
 • Sätt upp tydliga krav som DU vill ha och håll benhårt på dem, i alla lägen.
 • Släng inte upp bilder på din fitta. Du säljer inte (bara) fitta; du har en personlighet som bara den är värd sin vikt i guld. Det är den du ska marknadsföra för att locka till dig hederliga snubbar.
 • Skriv inte vulgära ord (som jag gjort i detta inlägg exempelvis…) Säg inte att du kåt och våt jämt, eller andra, helt uppenbara lögner. Hjärndöda typer som bara tänker med kuken är exakt de som dras till detta.
 • Ignorera de som:
  inte förstår enkla instruktioner
  inte kan skriva hyfsat väl
  använder vulgärt språkbruk
  försöker tänja på dina gränser
  försöker pruta/förhandla
  vägrar följa dina rutiner
  vill skriva/snacka i evigheter
  vill träffas på riskfyllda platser
  inte är diskreta ens för sig egen skull (det kan spilla över på dig, eller så visar det att han inte har något att förlora = farlig)
 • Adoptera en proffsig, men vänlig, attityd mot de som ”förtjänar” den och som du enligt ovanstående tror kan vara vettiga, betalande kunder. Skit rent ut sagt i resten.
 • Om du nu tänker ”nä, jag klarar inte det där” så ok. Kanske inte. Jag tror dock att de flesta kan lära sig.

Nu blev det visst lite original content ändå. Who knew. Ta hand om er själva och varandra. Var inte en idiot. Läs inte på Flashback om du har blodtrycksproblem.

Avslutningsvis vill jag tipsa om en tråd som väckte lite intressanta reaktioner, ifall ni missade den på Twitter. Den grundar sig i en sorg jag känner för att många av oss, vare sig vi är aktiva eller föredetta sexarbetare, har en slags ”vi och de-mentalitet”. Jag kanske inte direkt hjälpte till (eftersom mitt sätt att uttrycka mig inte alltid är så… eeeh… finkänsligt?) men när jag säger att jag önskar att det gick att skapa en tolerans och kanske senare även samarbete så menar jag det verkligen.

4 reaktioner på ”Hur är en typisk sexköpare?

 1. Bra inlägg. Och (har inte det minsta med inläggets ämne att göra) härligt med någon som korrekt skriver ”vi och de” och inte det felaktiva ”vi och dem”.
  En sak som jag irriterar mig på rätt allmänt är det här att ”man har inte rätt till sex”, som om det vore en naturlag och obestridlig sanning. Det blir liksom lite dissonans om man samtidigt hävdar att ”man har rätt att älska vem man vill” eller ”gifta sig med vem man vill”. Och att kvinnor i alla lägen har ”rätt att få barn” (så till den grad att man lagstiftat om att ensamstående kvinnor skall ha rätt till insemination). Jag tycker att där har det definitivt gått över gränsen för mig. Hur kan kvinnor å ena sidan ha rätt till barn, men män inte ha rätt till sex?
  Det är väl samma sak som ”rätt till arbete” eller ”rätt till bostad”, eller för den delen ”rätten till sitt eget liv”. Alla har dessa rättigheter, men det finns inga garantier för att man får dem, och man kan inte avkräva dem från någon. Ingen har dock rätt att hindra en från att försöka uppnå dessa saker.
  Och det samma borde ju gälla sex och andra relationer.

  Gilla

  • ”Alla har dessa rättigheter, men det finns inga garantier för att man får dem, och man kan inte avkräva dem från någon. Ingen har dock rätt att hindra en från att försöka uppnå dessa saker.”

   KLOCKRENT.

   Gilla

 2. En orelaterat fråga till ditt inlägg men hur ser du på aktörer som säljer tex striptease eller dominanssessioner? Räknas dessa till ”sexarbetare” eller är de egna kategorier?

  Gilla

  • De brukar räkna sig själva dit. Säljer du en tjänst (kanske även produkt) som är relaterad till sex så hör man nog dit. Jag vill dock inte placera folk i fack som de kanske inte vill vara i så när jag använder ordet menar jag huvudsakligen vi som ligger för cash 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.