Kunder kan skada på många olika sätt – här är ett

Jag har lyckats klara mig undan fysiskt våld, krångel om pengar och bråk genom mina år som sexarbetare, men här på bloggen har ni kunnat läsa om mindre trevliga möten, eller otrevliga möten som jag undvikit innan de börjat.

Jag är inte korkad och är dessutom rädd om mig själv och andra människor. En del ser bara 1, han verkar trevlig, och 2, pengar. Jag tackade nyligen nej till en kille som i sitt mail framstod ha ett ganska svårt sexmissbruk och han blev alldeles förvånad när jag förklarade att jag inte vill bidra till missbruket. Främst vill jag inte att folk ska missbruka något, men för min egen skull vore det oerhört obehagligt att spendera tid med någon jag vet innerst inne inte mår bra av det. Och att dessutom ta betalt för det? Att inte alla känner så kan jag tycka märkligt men det kanske snarare är jag som är konstig med mina värderingar.

Ibland kan man läsa mellan raderna, eller dra slutsatser på andra sätt, som i fallet jag ska beskriva nu.

En man jag träffat en gång, och som jag är ganska säker på var relativt grön på betalda möten, ville ses igen. Han skrev att han bokat ett visst hotell och att han varit där nyligen. I en annan vända nämnde han att han träffat fler sexarbetare efter vårt möte. Jag reagerade inte direkt men idag insåg jag att ”varit där nyligen” sannolikt betydde att han besökt exakt det hotellet med annat dambesök.

Under normala förhållanden skulle detta inte vara ett särskilt stort problem, även om jag alltid rekommenderar att man byter hotell om man ska träffa olika tjejer inom en snar framtid. Men nu när hotellen är i stort sett tomma är det fullständigt vansinnigt. Han skrev till och med själv ”det var så konstigt att vara ensam gäst på hotellet”.

Så jag frågade helt resolut huruvida så var fallet, och ja, så var det. Då ställde jag direkt in och nu ska jag förklara varför, om det inte är uppenbart.

Han har alltså potentiellt blivit sedd med olika sexarbetare (minst en, kan vara fler) på samma tomma hotell inom ett kort tidsfönster. Personalen kanske var lite undrande, men hade inte belägg för misstankarna. När han då dyker upp med ännu en tjej kanske det är tillräckligt för dem att gå till handling.

Eftersom han själv inte tycker detta är problematiskt ska jag inte gå in på riskerna för honom (men potentiellt: beslag, brottsmisstanke, strafföreläggande, åtal, dagsböter) men det som skulle hända mig är främst:

 • Ett enormt trauma. Föreställ er själva att polisen kommer instormande.
 • Sedan skulle jag bli utfrågad om vad som hänt och potentiellt bli av mobiler, ipad och dator under en obestämd tid.
 • Kanske även mina pengar om vi ser till historien.
 • Jag skulle också hamna i kontakt med polisen i egenskap av sexsäljare, vilket jag lyckats undvika så här långt och jag har inga ambitioner att ändra på det. 
 • Om kunden vägrat strafföreläggande skulle fallet eventuellt gå till åtal, där jag skulle bli tvingad att vittna och därmed få min identitet röjd.
 • Hotellpersonalen skulle nog lägga mig på minnet. 
 • Jag hade blivit rejält skärrad och troligtvis behövt ta en lång paus = inga inkomster.

Även om personalen inte hade brytt sig och polisen inte bankat in dörren så hade jag varit nervös och obekväm innan och under mötet. Förutom att träffen skulle bli dålig så har jag ju mitt motto att jag alltid ska må så bra som jag kan. Om jag inte gör det så hamnar jag säkerligen på en oneway ticket till långvarigt psykiskt dåligt mående. 

För sexköpare så är det viktigt att tänka på att även om DU är försiktig måste sexarbetaren också vara det i sina andra möten. Om hon inte följer mina råd om hur man hanterar känslig information så kanske dina uppgifter läcker för att hon och en annan kund är oförsiktiga. Polisen har rätt att beslagta vad de än önskar som kan agera bevisunderlag, inklusive hennes telefon där din adress, telefonnummer eller annat kan ligga kvar helt öppet. 

För sexsäljare så är det värt att fundera på punkterna ovan, och inte bara vifta bort sådana här konsekvenser för att du inte gör något olagligt. Av det jag hört är det ingen angenäm upplevelse, om man säger så. Låt inte kundens lugn påverka dig om du själv känner att ”detta är riskabelt”. Lyssna på din magkänsla, notera detaljer och sätt säkerhet först, i alla lägen.

Jag har skrivit det åtskilliga gånger men vill påminna om att inte låta varken kuken eller pengasuget styra allt. Går det åt helvete är varken avsugningen eller tusenlapparna värt det. 

2 reaktioner på ”Kunder kan skada på många olika sätt – här är ett

 1. Tvingad att vittna? Menar du att du hade samarbetat med polisen? Hade jag varit sexarbetare hade jag som princip alltid vägrat samarbeta med polisen. Aldrig vittnat. Alltid förnekat att någon köpt sex av mig etc. De kan inte fälla någon som nekar om sexarbetaren inte samarbetar.

  Kan du utveckla det här vore jag tacksam.

  Gilla

  • Det är självklart att jag skulle neka så långt det är möjligt; risken är ju att de kan hitta andra bevis. Man kan också kallas som vittne av försvaret vilket alltså innebär att ens identitet blir offentlig. På grund av att jag normalt är försiktig med hur mycket jag skriver om hur polisen jobbar och hur dessa fall kan te sig (då fel sorts personer kan läsa) så kan jag inte utveckla mer än så här. Hoppas det var ett ok svar ändå!

   Gilla

Kommentarer är stängda.