Media vill hora ut mig (gratis)

Igår tänkte jag att nu måste väl det här börja ebba ut. Ack, så fel jag hade. Även idag lyckades jag hitta något att bli tokförbannad över, och det här ligger i nivå med när jag igår blev anklagad för att försvara människohandel. Erkänn att ni är sadister för en arg jag skriver mer och det GILLAR NI VÄL ERA SADISTER?
Nä, förlåt.

Och med den ursäkten vill jag också passa på att be om ursäkt till alla som råkat ut för mer irrationellt bemötande än vanligt från mig. Till exempel brukar jag filtrera bort det allra mesta för att jag vet att det är lönlöst att försöka men de senaste dagarna har drivet gjort mig något mer trigger happy. Till exempel på Twitter i helgen när en man nämnde Emma (@eneskortsdagbok, FÖLJ om ni inte redan gör det!) med positiva ordalag i en diskussion varpå någon annan kommenterade ”och hur känner ni varandra?”

Lisa i torsdags hade lämnat det åt sitt öde, men Lisa i helgen var tydligen tvungen att påpeka att det är märkligt att man aldrig bryr sig om hur random folk på Twitter känner varandra men när en av dem är en sexarbetare och den andra en man som skriver något uppskattande om sexarbetaren; då minsann är det relevant.

Skitsamma. Det där är småpotatis i jämförelse med äckelkänslorna som skulle trilla ned som ett antraxkuvert i brevlådan.

Ibland hör olika varianter av media av sig för att jag ska kommentera något specifikt, eller för en intervju. Sedan i fredags har jag fått lika många förfrågningar på fyra dagar som jag normalt får på kanske ett år. En av dem var radio där någon från Intedinhora skulle medverka. Jag, en person som har svårt att hålla käften när idioti kräks fram, i samma rum som Intedinhora, i LIVESÄNDNING?? Hahaha. Tänk er. Jag skulle typ börja gråta av ilska och frustation. Katastrof. Fick tacka nej till det ganska stenhårt. Men ändå; tänk er. Haha.
Ni som nu tycker att jag är dålig som inte ställer upp för att andra medverkande driver mig till vansinne: jag vet mina egna begränsningar och istället för att fucka upp för min rörelse och skämma ut mig själv så går jag helt enkelt inte dit. Tänk om fler skulle resonera så innan de gick ut i media *host host*

Det är några saker jag anser som viktigast om jag överväger att delta:

 • Vinkling. Det ska inte kunna klippas, vridas eller blandas godtyckligt för att passa en artikels agenda. Därför vill jag veta vad syftet med publiceringen är.
 • Anonymitet. En del kanske vill ta bilder som jag då vill godkänna först, eller så råkar jag säga något dumt som känns lite väl avslöjande. Eller att jag ska in på ett stort kontor med massvis med människor som därmed får ett ansikte på mig, att mediet i sig inte är tillförlitligt eller försiktigt med känsliga uppgifter.
 • Det ska inte vara ämnat att skapa skandal eller sensation. Det poängterar jag oavsett vem som frågar, eller vad de uppgivit som anledning till publikationen. Jag vill nämligen inte få frågor om jag träffar kändisar eller liknande, för då kommer jag tappa precis all lust och känna att min integritet blir kränkt (kanske låter överdrivet men så är det).

För alla dessa tre punkter behöver jag främst en sak: skriftligt på att jag har rätt att kräva ändringar, eller neka publicering. Det är trots allt det minsta jag kan begära när jag ger media gratis content.

Förtroende är a och o.

Det var lite bakgrund, nu till DAGENS BREAKING NEWS.

En av Sveriges största dagstidningar kontaktade mig idag, och för att jag vill vara lite försiktig med hur mycket information (som jag för övrigt har precis noll aning om hur sann den är, men vill inte sprida rykten) så är jag tvungen att klippa lite i vår konversation. Eftersom jag inte berättar vem som kontaktat mig, eller ens vilken tidning, så gör jag mig inte skyldig till någon felcitering, så lugna dig.

[…] betyder att det stod något där som jag valt att ta bort.

[…] Ser att du engagerat dig i debatten om Paolo Roberto. […] Känner du möjligtvis någon i ditt nätverk som sålt till Paolo? Vi på […] vill också skriva om hur personer som säljer sex ser på det som hänt och på tillvaron i stort. Fattar om du har fullt upp med annat, men jag tänkte ändå höra om du som är så reflekterande har tid och lust att komma med input. Tack på förhand! […]

Mitt svar:

[…] Jag skulle aldrig hänga ut någon, någonsin. Vare sig sexarbetare, sexköpare eller vem som helst. Förstår att det är smaskigt för er i pressen men jag vill inte ha någon del i häxjakten. Detta gör också att jag inte vill delta i annat kring detta heller.

Reportern fortsatte, istället för att skriva ”ok, tack ändå!” Behöver inte klippa in det för det var i princip samma som i första meddelandet, förutom att han/hon nämnde ”jag respekterar till fullo att du är noga med sekretessen! Förstår hur du resonerar.”

Mitt svar:

Det är inte bara sekretess, det är vanligt förnuft och att inte svepas med i ett drev. […] är skamligt, och att du vill att jag ska hjälpa till är pinsamt.

Reportern:

Jag tänker att jag ska försöka få in Fuckförbundets perspektiv i alla fall om vi skriver en artikel om hur personer som säljer sex ser på detta. Har kontaktat företrädare därifrån. Tänker att det är bra att få med så många perspektiv som möjligt! (Och det känns viktigt att inte bara prata OM personer som säljer sex utan MED dessa personer).

Och mitt svar:

Prata med oss OM en kändis mitt i en sexskandal. Förstår att det är lukrativt skvaller för er. Hoppas du även tänker på hans barn när du publicerar mer sexskvaller.

Därefter skrev reportern att han/hon noterat att outning av kunder är en fara för alla sexarbetare och skulle ta det med sina chefer, så det var väl en liten ljusstrimma i mörkret. Jag tror dock inte att det kommer stå i vägen för chansen att slänga upp en artikel om att Paolo köpt sex tidigare. Journalists gonna journalist.

I mina svar kan ni se några anledningar till varför jag absolut inte vill delta. Men jag är också rent av förnärmad att man vill utnyttja min (och andras) situation för att skada en annan människa än mer och tjäna pengar på det. Återigen: jag försvarar inte Paolos intervju men att vilja använda ”horor online” för att samla skvaller om kändisars sexvanor, UTAN ATT BETALA OSS FÖR INFORMATIONEN DESSUTOM, får mig att vilja spy. Istället börjar det närma sig koppleri när man vill profitera på ”prostitution”.

Det är också så att om några sexarbetare skulle vara så jävla avgrundskorkade att de skulle dela någon slags information med denna gamaktiga tidning så riskerar de precis ALLT vi arbetat med kring diskretion och trygghet.

Om kunder tror att vi ringer pressen så fort vi blir sura på dem, eller tycker vi fått för lite uppmärksamhet, så vad händer? Jo, en av två saker:

1, De slutar träffa oss. Hejdå inkomst! Kvar blir de farliga kunderna som inte har något att förlora.

Eller

2, De blir ännu mer rädda för att delge oss information om sig själva, som för oss är en av få tryggheter vi har.

Jag vill uppmana ALLA sexarbetare som funderar på att antingen själva kontakta, eller blir kontaktade av, media för att prata om era kunder att under inga jävla omständigheter göra det. 

Ni sätter oss alla i fara. Nästa gång en kund vägrar ge mig hans adress, eller när de trevliga herrarna slutar höra av sig, då har NI ETT AKTIVT ANSVAR för konsekvenserna som drabbar mig.

Ni måste också förstå att ni blir utnyttjade. Även om man är sur över något så betyder det NOLL och ingenting för pressen. De vill bara ha era smaskiga historier och sedan kastas ni ut till att leva samma liv, fast kanske med färre kunder och otryggare arbetsförhållanden, medan de tjänar multum på era plötsliga infall att fucka upp precis allt.

Försöker ta djupa andetag genom denna text men jag har nog tappat förmågan att förstå människor fullkomligt. Det tog några år men var kanske oundvikligt när man ska hålla på och gasta och tjafsa som jag.

Jag kan åtminstone med den lilla klartänkthet jag har kvar konstatera att:

 • Jag skulle aldrig kunna bli en journalist som gör sådant här. Lägger då det till den redan långa listan av saker som sexarbete är bättre än. Det är inte ett hån mot journalister men jag skulle aldrig palla jaga sådant som reportern ovan gör. Och jag som blivit lite cynisk av sexarbete; tänk er att leta skit om folk. Nej, usch.
 • Utan att tveka kallade jag en reporter pinsam. Jag??
 • Den sista idioten är inte född.

Med allt detta sagt så måste jag också flika in att alla medier inte är såhär. Jag har ett par som verkar seriösa och förtroendeingivande, och inte blodtörstiga sensationalister, på tråden som det kanske blir något med. En av dem är dessutom lite full i fan så han/hon kanske ställer en triggerfråga bara för att jävlas med mig. Den som lever (dvs läser min blogg och Twitter) får se.

Häppåre.

3 reaktioner på ”Media vill hora ut mig (gratis)

 1. Varför är det ingen som ringer mig och frågar om jag köpt sex av Paolo? 😦

  Mer seriöst så. Media är ofta så jävla dåliga. Men vi får väl kanske den media vi förtjänar. Sån här skit säljer ju trots allt. Hade dock önskat att de hade viljan och modet att försöka nyansera lite och skriva något vettigt.

  En fascinerande historia det här för övrigt. Sällan någon grips för att brott där man tycker att allt han gjort är helt ok. Men att personens krishantering är så otroligt dålig så att man blir riktigt förbannad pga just den.

  Man lär så länge man lever.

  Gillad av 1 person

 2. ”Jag skulle aldrig kunna bli en journalist”, det hedrar dig. Jag drar mig till minnes när Niklas Källner intervjuade Lou Reed:

  NK: Har du några fördomar?
  Lou: Jag, det hoppas jag verkligen inte.
  NK: Så du kommer inte ihåg ifall …
  Lou: Åh, jag gillar inte journalister.
  NK: Journalister?
  Lou: Nej, jag föraktar dem.
  NK: Varför då?
  Lou: De är vidriga. Du är ett undantag. Du är ett undantag. Mest de engelska. De är svin.
  NK: Men, men vad tycker du om … vad är din åsikt om journalism …
  Lou: Det är inte fördomar, det är sanning. Fördomar är när det inte är sant.
  NK: Vi talar om journalister som den tredje statsmakten …
  Lou: Nej, det är den lägsta formen av liv.

  (att han betraktade NK som ett undantag var för att han kom underfund med att NK var en gröngöling som var helt starstruck och inte hade en aning om hur han skulle hantera en motvalls person som Lou Reed, och då softade han upp mot NK.)

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.