Sexköpslagen: Medborgerlig Samling

Se gärna tidigare partiers svar här (C, L, MP, V, KLP).

Jag blev kontaktad av en politiker inom MED via Twitter häromdagen så jag passade på att nämna att de inte svarat på mina frågor. Det verkade dock som att de hade svarat men att mailet någonstans försvunnit.

Tid till svar: oklart, men verkar ha försökt svara redan 22:a november 2019.

Svar av: kandidat till EU-parlamentet.

MEDs svar är unikt i att de inte tar ställning som parti. Jag hoppas de vill diskutera frågan internt (har även erbjudit mig att hjälpa till med mina resonemang).

Här är deras svar:

”Vår grundinställning i Medborgerlig Samling är att vi tror på individens rätt och förmåga att ta ansvar för sitt eget liv utan statligt förmynderi. När det gäller sexköpslagen handlar det dock om en svår avvägning mellan individens frihet och behovet att tillse att sårbara människor inte far illa genom att utnyttjas av personer de befinner sig i beroendeställning till.

Frågan om sexköpslagens existens eller utformning är därför något som uppmärksammats och diskuterats i vårt parti. Detta är dock en fråga där den mer liberala respektive den mer konservativa delen av vår ideologi divergerar i sina slutsatser. Vi insåg att det fanns alltför spridda uppfattningar inom partiet för att vi rimligen skulle kunna nå en bra kompromiss. Vi beslutade därför att detta är en fråga där det står var och en i partiet fritt att ha och argumentera för sin egen ståndpunkt.”

Avslutningsvis är MED det enda parti där en offentlig representant visat intresse av att lyssna på mig. Trots att jag alltid varit tydlig med att jag gärna diskuterar med politiker så har ingen annan hittills velat prata om sexköpslagen eller sexarbetares situation i Sverige. Oavsett vad utfallet blir ska MED ha cred för att de inte bara viftar bort mig som ”priviligerad”, icke-representativ eller någon som kan vara aningen obekväm.

De som fortfarande inte svarat är alltså:

Socialdemokraterna
Moderaterna
Sverigedemokraterna
Kristdemokraterna
Feministiskt Initiativ (FI)
Alternativ för Sverige (AfS)
Piratpartiet (PP)

Om någon representant för dessa partier läser detta och vill ta tag i saken så kan ni kontakta mig på hej@lisaslappar.com eller via DMs på Twitter. Jag kan då skicka frågorna igen. Vill man diskutera detta vidare i partiet eller höra mer om mina argument så går det också bra att kontakta mig.

En reaktion på ”Sexköpslagen: Medborgerlig Samling

Kommentarer är stängda.