Ni är genomskådade – det är sexarbetarna ni vill åt, inte köparna

Tre godhetssignalerande sossedamer vill sprida mer våld i EU genom att fortsätta exportera det haveri den svenska sexköpslagen är. Irland införde den svenska modellen och det ledde som förväntat till otryggare arbete och en ökning av sexköp. Även i Frankrike, där samma sorts lagstiftning införts, rapporterar sexarbete om osäkrare förhållanden.

Sexarbetarorganisationer, flertalet människorättsorganisationer (WHO, UNAIDS, Amnesty, RFSL, med flera) , och vi andra ”fristående debattörer”, har i åratal skildrat hur kriminalisering av kunder aktivt skadar arbetarna, och jag imponeras av politikers konsekventa vägran att lyssna på oss.

De vill också att Umeås egna lilla påhitt om automatisk orosanmälan till socialtjänsten om en pappa köper sex ska spridas. Här är ett utdrag ur Fuckförbundets pressmeddelande när detta förslag las fram:

[…]Våra kunder är inga monster. De är precis vem som helst. Ibland är det en pappa som lever i en relation som saknar intimitet, eller en ensamstående far som inte finner tid eller energi för andra sorters relationer. Obefogade orosanmälningar till socialtjänsten pga en förälders sexuella aktiviteter utanför familjen, som inte berör barnets fostran eller skötsel eller inverkar på förälderns förmåga att tillgodose sitt barns behov, riskerar att splittra familjer som är välfungerande och kärleksfulla.

[…]Fuckförbundet vill påminna om att även personer som ägnar sig åt sexarbete, sexköp, BDSM eller andra kinks, och konsumenter av pornografi, kan vara fullt dugliga och kärleksfulla föräldrar. Om man genuint bryr sig om barns bästa skulle man aldrig ens komma på tanken att utsätta ett barn för ett livslångt och oåterkalleligt trauma som en separation från familj eller en förälder innebär. Barns rätt till sina föräldrar och rätten att växa upp i sin biologiska familj väger tyngre än ett desperat och småaktigt försök till att bestraffa befolkningen om de ägnar sig åt, enligt rådande normer, otillåten sex.

Jag tog förstås även notis om retoriken i debattartikeln. Man målar vitt och brett med misärporrs-penseln, där kraftuttryck som ”tvingas”, ”utsatta” och ”köper kvinnors kroppar” är några av klassikerna. Det är också talande att det endast är män som köper sex av kvinnor, vilket osynliggör sexarbetande män och transpersoner. Känns som att det inte riktigt ligger rätt i tiden, eller?

Efter alla år jag grottat ned mig i detta så har en sak blivit tydlig: agendan är att få bort sexarbetare genom att göra våra jobb så förjävliga som det bara är möjligt. Det handlar inte om ”mäns våld mot kvinnor”, att skydda barn, stoppa trafficking eller rädda utsatta kvinnor. Det är sexarbetarna som helt enkelt ska försvinna så att världen ser ut som dessa kvinnor anser fint och rätt. Sexhandeln kommer dock aldrig försvinna, den kommer fortgå hur vidrigt de än lyckas göra våra arbeten.

Så vad tänker man sig då att vi ska göra om de lyckas göra vår liv surare, osäkrare och fattigare? Finns nog rätt många som kan tänka sig att sluta om de får en inkomstförsäkring på 80% av lönen, som i vissa fall inga bidrag i världen når upp till i dagsläget. Tror de att vi skulle vara tacksamma för att de tvingat oss lämna våra jobb och med lätta skutt tar oss till andra karriärer?

Vi VILL inte bli tvingade till NÅGONTING, vi vill behandlas som vuxna människor med friheter, rättigheter och skyldigheter. I Sverige finns det bidrag och mer eller mindre bra skyddsnät, men ändå VÄLJER folk att sälja sex. Är inte det ändå ganska tydligt att retoriken och denna eviga, till synes faktaresistenta, kamp mot oss är missriktad och dömd att misslyckas?

Vill du läsa om varför sexköpslagen inte hjälper någon överhuvudtaget, utan enbart skadar människor, så har jag skrivit alla mina argument här: Det ultimata inlägget om sexköpslagen

Jag säger det igen: om någon politiker vill diskutera detta med mig så är det bara att höra av sig på hej@lisaslappar.com
Jag håller inte andan…

Bloggen, inklusive mina guider, kommer alltid vara gratis i mitt försök att sprida kunskap. Vill du visa din uppskattning kan du stötta mig på Patreon, där jag skriver om kunder, privatliv och avslöjar hemligheter som värsta skvallertanten.

3 reaktioner på ”Ni är genomskådade – det är sexarbetarna ni vill åt, inte köparna

 1. Tänker också lite på barnen som råkar ut för denna orosanmälan, helt plötsligt utsätts de för (som de förmodligen har varit helt ovetande om fram tills socialen lägger sig i) stigmat av att ha en far som ”köper kvinnors kroppar”. Så istället för att rädda dem från något trauma så skapar man ett.

  Jag blev utslängd från patreon för att jag inte har ett giltigt kreditkort som de godtar. Jag vet att du nämnde något slags kort du har vid något tillfälle, och strax efteråt var det någon annan som nämnde samma kort i positiva ordalag. Men jag kommer inte ihåg vad det var. Skulle du kunna upplysa om det? (Så ökar dina chanser betydligt för att få tillbaka en patreon som lämnade oavsiktligt.)

  Gillad av 1 person

  • Bra poäng. Jag vet iofs inte om soc ämnar berätta för barnen men även om de inte gör det så lär ju ungarna bli rätt rejält förvirrade av orosanmälan. Sen finns det sannolikt en mamma med i bilden som förstås kopplas in (oavsett om pappan och mamman är sammanboende eller separerade) och då dras även hon genom detta. Så oerhört mycket skada för en sådan löjlig sak.

   Kortet heter Revolut 🙂

   Gilla

   • Det är klart, blir det bara en anmälan och inget mer (men hur troligt är det?) så kanske det inte spelar så stor roll. Men jag tänker mig väl att det säkert blir en massa utredningar och skit som kommer att stöka till barnens liv, och även om barnen skulle hållas utanför av soc själva, så kommer det säkert att komma fram till dem andra vägar. Jag tvivlar starkt på att det är locket på så ordentligt att inget läcker.
    Tack för revoluten. Skall kolla upp det, så har du mig nog tillbaka snart. Jag lär bli tvungen att skaffa någon form av kort i vilket fall som helst, för maestro har slutat funka helt på paypal och de flesta andra utlandsköp. Tror det är någon jävla GDPR-lagstiftning som sätter käppar i hjulet. Istället för att hjälpa och skydda ställer skiten bara till med en massa nya problem och hinder.
    Annars löser jag en ny patreon nästa gång jag behöver låna grannens kreditkort. Men då har jag samma skit vid nästa månadsskifte igen, eftersom jag alltid plockar bort kortet från PayPal så fort jag har använt det.

    Gilla

Kommentarer är stängda.