Lisas rådgivning

Sexarbetare, människoälskare, opinionsbildare, företagare och numer även sex-, relations- och livscoach.

Vill du få dina beslut ifrågasatta och utmanade?

I en session med mig får du berätta om dina känslor, tankar och handlingar. Jag kommer sedan att utmana dem; möjligtvis till en provocerande nivå. Det är så vi når riktig förändring.

Du kan möta mig på en lugn, diskret plats där det enda du behöver ta med dig är viljan att jobba med dig själv och ett öppet sinne. Förutom att utforska vad, varför och hur, så kommer vi också gemensamt komma överens om övningar som kan ta dig framåt.

Jag träffar dig som exempelvis upplever:

  • Problem att träffa kvinnor, eller att etablera långvarig kontakt.
  • Sexuella bekymmer; oavsett variant.
  • Psykisk ohälsa som lett till sociala hinder.
  • Svårigheter med social samvaro.
  • ”Fast” i mönster du vill bryta.
  • Par där den sexuella gnistan falnat och ni vill hitta nya sätt att knyta an till varandra igen.

Läs gärna igenom hela sidan innan du tar kontakt, så du kan vara säker på att jag kan hjälpa dig!

Vem är jag?

Hej! Jag kallas Lisa och har arbetat med människor hela mitt liv. Som tonåring sysslade jag med politik och mänskliga rättigheter och började därefter en framgångsrik karriär inom mjukvaruutveckling, med den mänskliga relationen och reaktionen till det jag designade som huvudsakliga arbetsområde. Efter att ha blivit uppsagd på grund av arbetsbrist kom sexarbetet in i bilden och trots andra välbetalda jobb har det alltid ”följt med”. Kanske för att jag älskar det?

2015 gick jag in i väggen och låg i sängen och tittade upp i taket i två månader. Jag fick en såkallad crash course i svensk psykiatrisk vård och är oerhört tacksam att jag inte behövde spendera mer tid i den cirkusen än jag gjorde. Med familj, vänner och bekanta med olika former av ”issues” och min egen resa har jag skrivit och talat mycket om psykisk ohälsa.

Steget till att erbjuda rådgivning är inte så stort om man följt mig ett tag: jag älskar människor och i min roll som sexarbetare har jag mött ofantligt många personer som ibland bara behövt prata ut. Oavsett deras bekymmer har jag alltid velat göra mer, och nu hoppas jag kunna göra just det.

Mest erfarenhet har jag förstås av män och ett brett spektrum av främst sexuella och sociala problem. En del har upplevt att möten med mig har gett dem ökat självförtroende, minskad press i sociala och sexuella sammanhang, ”träning” i social samvaro och möjligheten att fritt tala med någon som aldrig dömer.

Jag är väl insatt i sociala problem, diagnoser och annat som kan ställa till det för människor som bara vill kunna umgås med andra utan rädslan att klanta sig.

Hur en session kan se ut

Vi börjar alltid med att du får berätta om dig själv och vad du upplever krånglar. Räkna med att jag ställer följdfrågor, för att verkligen lista ut bakgrunden.

Beroende på vad du beskriver kan ”behandlingen” anpassas; alltid med ditt medgivande.

Vissa element kan innebära fysisk aktivitet för att träna. Vi diskuterar alltid detta innan.

Om du hellre vill öva dig socialt, till exempel i form av en ”dejt” på cafe, bar eller restaurang, går detta förstås bra. Det går även bra att kombinera med mer regelrätta samtal på mitt kontor.

Praktisk info

Plats och tider

Vi möts på mitt kontor, som är diskret, lugnt och mysigt, på Östermalm i närheten av Stureplan, där vi kan tala fritt utan att bli störda.

Främst är jag tillgänglig dagtid på vardagar, men kan ibland anpassa möten för kvällar eller helger. Ett mindre pristillägg kan isåfall tillkomma.

Jag kommer att ha min lilla hund Winston på plats, så du bör inte vara pälsallergiker eller hundrädd. Under våren kommer han vara valp och därmed lite mer ”bångstyrig”, så att du är beredd på det.

Vid vårt avtalade möte får du adress och jag möter upp dig vid porten. Kaffe, te och vatten finns förstås!

Vill du hellre träffas över en lunch, fika eller middag går det självklart bra. Då står du för kostnaderna och vi får anpassa vår diskussion efter miljön.

Kostnad

2000kr per timme. 2500kr per timme för par.

Alla första möten är på en timme. Om du tror att jag kan hjälpa dig och vill ses regelbundet kan jag erbjuda paketpriser. För andra överenskommelser; kontakta mig.

Betalning

Du ersätter mig enkelt kontant, via banköverföring eller Revolut, till en början. Jag hoppas kunna erbjuda andra betalsätt längre fram. Du betalar alltid i början av vår session (vid banköverföring i god tid innan).

Jag behöver inte dina personliga uppgifter för ett möte. Du kan alltså vara fullständigt anonym om du önskar.

Vill du ses utanför vanliga kontorstider kan det tillkomma ett mindre tillägg.

Kontakt

När du mailar mig får du gärna inkludera en kort presentation av dig själv samt vad du vill bearbeta. Inkludera även när du vill ses och om du vill mötas någon annanstans än mitt kontor. Använd mailadressen på sajten så jag vet vad det gäller.

Det finstilta

Är detta lagligt?

Ja, rådgivning är fullständigt lagligt då jag inte erbjuder sex under våra möten. Jag förstår att min bakgrund som sexarbetare gör att man undrar, men det har enbart varit en enorm resurs i detta åtagande. Jag deklarerar även alla mina inkomster, och utgifter, relaterade till mitt företag.

Är du legitimerad?

Jag är inte legitimerad terapeut eller psykolog. Däremot är min tystnadsplikt stark som betong; jag är van att hålla hårt i andras hemligheter.

Jag har gått en kurs i såkallad ”hands-on therapy”, där jag fått prova nya metoder som har visat sig fungera, i vissa fall bättre än traditionell terapi.

Har vi sex?

Jag måste inkludera denna fråga och är väldigt tydlig med svaret: det kommer aldrig ske någon form av sex under våra möten. Däremot kan vi öva på beröring och närhet på den nivå du är bekväm med, om jag tror att det kan gynna din utveckling.